Košarka

Press u OKK „Čelik”: Ove subote u 17 sati OKK Čelik – KK Promo, u utorak OKK Sloboda –Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik”: Ove subote u 17 sati OKK Čelik – KK Promo, u utorak OKK Sloboda –Čelik – U prostorijama OKK Čelik danas, 22.1.2021.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je najava odigravanja utakmice 16. kola Prvenstva KSBiH, između OKK “Čelik” i KK “Promo” Donji Vakuf, kao i odigravanje utakmice polufinala Kupa “Mirza Delibašić”, sistem A, OKK “Sloboda” – OKK “Čelik”.

Utakmica OKK Čelik – KK Promo DV na programu je ove subote u 17 sati na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici, a polufinalna Kup utakmica OKK Sloboda – OKK Čelik, ovog utorka od 19 sati u Tuzli.

Zbog epidemiološke situacije, prouzrokovane koronavirusom COVID – 19 u cijelom svijetu, utakmice se igraju bez prisustva publike.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik kluba, Josip Pandža, šef struke OKK Čelik, te Benjamin Bajramović, košarkaš Čelika.

Košarkaši Čelika, nakon 15.kola, su na omjeru od sedam pobjeda i šest poraza od 13 odigranih utakmica u tekućem prvenstvu, a u drugom i 15.kolu bili su slobodni. KK Promo je na omjeru od šest pobjeda i osam poraza. Jesenas u 3.kolu u Donjem Vakufu, Promo je bio bolji i pobjedio sa 76:58.

Predsjednik Bulajić je u uvodu nešto više rekao o situaciji u klubu, te najavio dvije naredne utakmice, prvenstvenu protiv Proma iz Donjeg Vakufa i Kup utakmicu protiv Slobode u Tuzli.

-Sce u klubu nas je uzdrmala i poremetila smrt oca od našeg prvotimca Harisa Ćurevca. Nadamo se da će Haris smoći snage , uz našu podršku, da to sve prebrodi i kada bude mogao da krene sa treninzima.

Što se tiče utakmice sa ekipom Promo, koji nas je nadigrao i visoko porazio u Donjem Vakufu, imamo volje da im se revanširamo. Malo nas je poremetilo i to što smo bili slobodni u prošlom kolu, ali se nadam da ćemo i Kup utakmicu u Tuzli dobro odigrati i nastaviti sa dobrim rezultatima. Zdravstveni bilten u ekipi je povoljan -, kazao je Bulajić.

Šef struke Zeničana, Josip Pandža upozorava na sutrašnjeg protivnika, ekipu Promo, koji je nepredvidiv, ali vjeruje u svoj tim, iako će biti oslabljeni za veoma važnog igrača, Ćurevca. I on se osvrnuo na smrt u porodici igrača Ćurevca i izrazio saučešće porodici.

-Kada je u pitanju utakmica, nismo baš koncentrirani zbog tog slučaja, ali moramo se sabrati jer nas je Promo demolirao u prvom dijelu sezone i to je jedina utakmica, gdje nas je neko nadigrao u svim segmentima igre u ovoj sezoni. Promo je nezgodna ekipa, imaju Amerikanca Wilsona, jednog od najboljih igrača lige i očekuje nas težak zadatak. Nepredvidivi su i mi ćemo pokušati uzvratiti za taj poraz. Svi su zdravi i na dispoziciji osim Ćurevca, nadam se da ćemo naći motiv i da ćemo odigrati dobar meč i pobijediti. Imamo veliki nedostatak što on neće igrati, ali vjerujem da oni koji dobiju šansu da će iskoristiti svoju minutažu -, izjavio je Pandža.

U vezi Kup takmičenja trener Zeničana iznio je nezadovoljstvo sistemom takmičenja i na sramotan odnos prema tom takmičenju nazvanom po Mirzi Delibašiću, najboljem košarkašu BiH svih vremena.

-Imam potrebu da kažem da Kup takmičenje, nazvano po velikom Mirzi Delibašiću, ima puno anomalija.

Prošlogodišnji pobjednik već je u ovoj godini polufinalista Kupa automatski, to nema nigdje. I onda tri ostala člana se biraju tako da mora biti jedan bošnjački, jedan hrvatski i jedan srpski predstavnik, to ne postoji nigdje i kakvu mi to poruku šaljemo. To vam je isto da u Španiji, da igra jedan iz Baskonije, jedan Andaluzije i jedan iz Katalonije, to nema nikakvog zdravog razuma. To je primjer da se igra zajednički Kup i da Mirza Delibašić nosi Kup kroz cijelu državu i kako treba da bude. Meni generalno je tako besmisleno igrati Kup, da neki mogu biti automatski u polufinalu Kupa na osnovu prošlogodišnjeg rezultata, nema nikakve veze s razumom. Znam da će ovo izazvati mnoge polemike, ali ja generalno stojim iza svog mišljenja i Kup završnicu trebaju igrati najbolji, a ne prema nekom nacionalnom ključu ili da nas vade iz nekih torova -, zaključio je trener Pandža.

Mladi košarkaš Čelika, Benjamin Bajramović, je optimista pred naredne dvije utakmice, ako se ispoštuje dogovor iz svlačionice:

-Sutrašnja utakmica protiv Proma je veoma bitna, ali će biti teška, to je ekipa koja nas je jedina nadigrala i jesenas pobjedila. Ako se budemo držali plana iz svlačionice, možemo se revanšitati za poraz u prvom dijelu sezone u Donjem Vakufu. Do nas je sve, ako budemo na našem nivou, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, moramo slušati trenera i to pokazati na terenu protiv ove nepredvidive ekipe -, kazao je Bajramović.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno