Zadnje objavljeno

Košarka

Press u OKK Čelik: Cilj je plasman među četiri ekipe u play-off za prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK Čelik: Cilj je plasman među četiri ekipe u play-off za prvaka – Prvo kolo A-1 lige KSBiH, OKK Čelik – KK IBU Spartans Živinice, subota 19.10. 2019.godine u 18 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik danas, 18.10.2019.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je utakmica 1.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2019/2020, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK IBU Spartans iz Živinica u prvom kolu ligaškog dijela takmičenja, te o aktivnostima najmlađih selekcija kluba.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulalić, predsjednik OKK Čelik, Edin Varupa, pomoćni trener, Ermin Zukić, predsjednik sportskog društva (SD) Winner, te košarkaši OKK Čelik, Mirza Keso, Benjamin Bajramović i Taylor James Pate, Amerikanac.

Košarkaši OKK Čelik otvaraju novu sezonu u A-1 ligi domaćom utakmicom protiv ekipe IBU Spartans iz Živinica, sa kojom su imali u prošloj sezoni omjer 1:1 u prvenstvenim utakmicama.

Predsjednik Bulajić se na početku osvrnuo na plasman u dvije protekle sezone u kojima je Čelik igrao finale protiv Gradine iz Srebrenika i Proma iz Donjeg Vakufa, koje je Čelik izgubio, ističući da se bez velike finansijske podrške ne može razmišljati o plasmanu u društvo najvećeg ranga.

-Za ovu sezonu smo u dilemi kojim putem da idemo, ipak mislim da bi nas zadovoljio plasman među četiri prvoplasirane ekipe, koje igraju završnicu za prvaka. Idemo iz utakmice u utakmicu, usput upoznavajući protivnike i njihove ambicije, pa ćemo vidjeti šta ćemo odlučiti u toku sezone -, kaže Bulajić.

O aktuelnostima u omladinskom pogonu, ukratko je govorio je Ermin Zukić, ispred SD Winner.

-Ove sezone OKK “Čelik” i SD “Winner” dogovorili su saradnju u mlađim kategorijama, selekcija pionira i predpionira, gdje će isti, zajednički nastupati u Kantonalnoj Ligi mladih, pod nazivom “Čelik-Winner”.

Nastupit će po dvije ekipe u ovim najmlađim selekcija u Ligi mladih ZDK. Na ovaj način, imamo za cilj stvoriti bazu domaćih igrača, dječaka, koji će braniti boje “Čelika” u starijim uzrasnim kategorijama kadeta i juniora. Za sada, ova fuzija daje pozitivne rezultate i odziv dječaka je veoma velik -, saopštio je Zukić.

Pomoćni trener Varupa nam saopštava da rade već dva mjeseca i da su odradili kvalitetno pripreme, te smatra da i ove sezone imaju kvalitetan i respektabilan tim, a da će davati šansu i mlađim igračima.

-Iz kluba su otišli Adi Bambur, Muhamed Gak, Denis Halilović, Kerim Dragolj, koji je pristupio Bosni Royal. I ove sezone ekipu će predvoditi kapiten Armin Avdibegović, a nova imena u našem rosteru su: Ranko Križanović, Stefan Britvar, Admir Škaljo, Amerikanac Taylor James Pate (prošlu sezonu nastupao za Goražde), te Đulan na dvojnu registraciju za nas i Bihać -, kazao je, između ostalog, pomoćni trener Varupa.

Mladi prvotimci, Keso i B.Bajramović su složni u ocjeni da je ekipa IBU Spartansa poznat i neugodan protivnik. Znaju svoje želje u pogledu rezultata, samo da ne bude težih povreda. Očekuju pobjedu.

Čelikova prinova Taylor kaže da je zadovoljan prijemom u Čeliku i da je zenički tim dobro organizovan sa menadžmentom i trenerima, te se nada dobrim šansama u prvenstvu.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010