Košarka

FOTO: Iako bez podrške, TROJKA i dalje briljira

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Iako bez podrške, TROJKA i dalje briljira – Sjajni momci iz “TROJKA Zenica” i ove godine su predstavljali naš grad na streetball takmičenjima širom BiH kao i Hrvatske.
Kažu da iza njih stoji jedna veoma uspješna sezona s obzirom da nisu imali podršku Gradske uprave, što nije bio slučaj prošle godine.
“Veoma je teško naći finansijsku podršku za naše nastupe, jer još uvijek ova vrsta košarke kod nas nije popularna. Uglavnom to podrže prijatelji našeg malog klub koji su tu svake godine. Međutim to nije dovoljno jer troškovi su veći iz godine u godinu, a kosarka 3×3 je sve popularnija u regionu i ima sve više turnira, a mi želje da budemo predstavnici našeg grada. Tkođer bi izdvojili vas Zenicablog koji jedini nešto napišete o nama a podrška te vrste nam mnogo znači. Za ovaj sport je potrebno dosta truda, odricanja i ljubavi prema lopti.
Ove sezone trud se isplatio i izdvojili bi polufinale Makarska 3×3 kao i streetball Trpanj gdje smo igrali finale. Zanimljivo je da u Hrvatskoj zaista vole nas zeničane, tako da je još ljepši osjećaj igrati i “balun” sam ulazi u koš. Naredne sezone cilj nam je otići u Crnu Goru predstavljati naš grad. Za sada se vraćamo klupskim obavezama” – kazao nam je Dino Šekić.
Trojka je najbolja košarkaška ekipa u gradu, a to su dokazali više puta. Jedini predstavljaju naš grad na svim turnirima, kako u našoj zemlji, tako u cijelom regionu. Za TROJKU nastupaju Namik Varupa, Dino Šekić i Benjamin Čišić.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno