Nogomet

Press u NK Čelik: Želimo pobjedom protiv Širokog Brijega završiti sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik: Želimo pobjedom protiv Širokog Brijega završiti sezonu – U NK Čelik održana je press konferencija, a povod je subotnja utakmica 33.kola BH Telekom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine (11.- zadnje kolo trećeg kruga prvenstva). Inače, sve utakmice 33. kola Premijer lige BiH odigrat će se u subotu 25.5. 2019.godine od 17 sati.

Na današnjem pressu prisutnim su se obratili šef struke Cihat Arslan, te nogometaš Vladimir Grahovac, a moderator je bio Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Ove subote  Zeničani će na Bilinom polju dočekati trećeplasiranu ekipu Širokog Brijega.

Prema najavama stručnog štaba u konkurenciji za tim neće biti Čubara i Jurina, kojima je istekao ugovor. Livaja i Dedić nemaju pravo nastupa zbog tri žuta kartona. Upitan je nastup Okolija, dok se očekuje povratak Jamaka. Od ranije su povrijeđeni Miletić i Vardo, dok se nedavno povrijedio i mladi reprezentativac  Azur Mahmić.

Ova utakmica nema  poseban rezultatski značaj za ekipu Širokog Brijega, dok zeničkom premijerligašu pobjeda znači potvrdu petog mjesta na tabeli, ali i prilika da prvi put ove sezone pobjede ekipu Širokog Brijega.

Šefu struke Cihatu Arslanu subotnja utakmica će biti vjerovatno i posljednja na klupi Zeničana, obzirom da je ranije najavio da će klub voditi do kraja sezone.

-Želim istaći da za trenutne rezultate koji klub ima, velike zasluge imaju mnogi: igrači, treneri, prevodioci, doktori, fizioterapeuti, te ekonomi našeg kluba… Svi zajedno smo doprinijeli ovom petom mjestu na kojem se trenutno nalazimo. Želimo da sutra pobijedimo kako bi završili na petoj poziciji, što bi svakako bio uspjeh, kada se zna kakav roster igrača imamo. Mislim da će ovaj rezultat biti dobar za budućnost kluba, ove sezone dosta je odrađeno, a tako se treba nastaviti u narednoj sezoni.

Moram pohvaliti sve svoje igrače, neki su dogurali i do reprezentacije, ali pored mene je Vladimir Grahovac, koji je dao veliki doprinos ovim rezultatima. Miran, tih, disciplinovan, uvijek odradi ono što tražite od njega, želim mu se ovako posebno zahvaliti na pressu -, ističe Arslan.

Obzirom da veliki broj igrača neće sutra nastupiti biće dosta promjena u početnoj postavi:

-Vjerovatno će Nikola Baban sutra početi utakmicu, vidjet ćemo ko će još, želimo da izađe trenutno najbolja ekipa i da pobijedimo goste. Imamo u ekipi pet igrača, koji su prvi put u karijeri nastupali u Premijer ligi. Iz juniorske ekipe smo dobili Selima Žunu, kadeta Azura Mahmića, koji je povrijeđen, te malog golmana Mustafu Ganibegovića. Ko god sutra da izađe na teren mora se boriti, vidjet ćemo sutra -,zaključio je šef struke Arslan.

Vladimir Grahovac želi da ovu sezonu završe pobjedom, posebno je pohvaljen na pressu od strane trenera Cihata Arslana, jer je veoma zaslužan za rezultate kluba u ovoj sezoni.

Ovaj veznjak nada se da će sutra ekipa, bez obzira na sve izostanke, dati sve od sebe da upišu nova tri boda:

-Zahvalio bi se treneru na lijepim riječima i na svemu u ovoj sezoni. Neću puno govoriti o Širokom Brijegu, svi znamo da je to jedna od najboljih ekipa u državi. Nakon pobjede nad Željezničarom u Sarajevu u ekipi vlada veoma dobra atmosfera i jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Neki igrači sutra će nam nedostajati, ali opet vjerujem da imamo prednost u odnosu na goste, jer igramo na domaćem terenu, pred našim navijačima i ko god dobije šansu sutra nadam se da će dati svoj maksimum, kako bi sezonu završili pobjedom i na petom mjestu -, kazao je Grahovac.

Utakmica  NK Čelik – NK Široki Brijeg igra se u subotu na stadionu Bilino polje u 17 sati.

Glavni sudija će biti Mateo Musa (Čitluk), pomoćnici A1 Haris Baković (Sarajevo), A2 Damir Lazić (Brčko), delegat Ramiz Omanović (Bihać), posmatrač suđenja Dragan Marić (Srbac).

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno