Nogomet

Press u NK Čelik uoči gostovanja Veleža

Trener Elvedin Beganović i Vernes Selimović na pressu
Trener Elvedin Beganović i Vernes Selimović na pressu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik uoči  14. kola Premijer lige. Subota: NK Čelik – FK Velež (14,30 sati). U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije.

Povod za press je prvenstvena utakmica 14. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Velež iz Mostara. Prisutnim novinarima obratili su se: Elvedin Beganović, trener u NK Čelik i Vernes Selimović, prvotimac.

Trener Beganović ukratko je dao komentar na visok poraz (0:4) u prošlom kolu od Željezničara u Sarajevu, te kazao nešto i o utakmici sa Veležom:

„O visokom porazu koji je iza nas više i ne razmišljamo, već smo to stavili u drugi plan, jer ono što nije dobro ne treba se na to ni podsjećati. Neke stvari na toj utakmici ne smijemo ponoviti protiv Veleža, a ono što želimo ponoviti jeste prvo poluvrijeme koje smo odlično odigrali protiv ekipe Željezničara. Ono što je najbitnije jeste da postižemo golove iz šansi, koje na utakmici napravimo i koje nismo iskoristili na zadnjoj utakmici.. Dolazi nam ekipa Veleža koja je tradicionalno nezgodna na Bilinom polju, koju nismo pobjedili u zadnje tri utakmice u Zenici, i mislim da je vrijeme da konačno srušimo tu tradiciju. Želimo igrati našu igru i uz nova tri boda zadržati se u gornjem dijelu tabele“, zaključuje trener Beganović.

Što se tiče sastava Čelika Beganović kaže da će, nakon dužeg vremena, nastupiti u najjačem sastavu, jer se u tim vraća i Emir Jusić, koji je zbog povrede pauzirao nekoliko utakmica. Tu je i Marin Popović, koji je odradio kaznu zbog tri žuta kartona.

Pred subotnju utakmicu kratku izjavu dao je i prvotimac Vernes Selimović:

„Atmosfera u ekipi je popravljena nakon teškog poraza u zadnjoj utakmici u Sarajevu. Prvo poluvrijeme smo odlično odigrali, ali koštale su nas propuštene prilike koje nismo uspjeli realizovati. U drugom poluvremenu krenuli smo jako loše i odmah primili gol na početku 2.poluvremena, što je za nas značio kraj na toj utakmici. Sutra moramo ići na pobjedu, a mislim da su svi igrači svjesni ozbiljnosti ove utakmice. Sa nova tri boda idemo u gornji dio tabele za mirniji nastavak sezone“, kazao je Čelikov veznjak Vernes Selimović.

Mogući početni sastav Čelika: Adilović, Bureković, Čolić, Jusić, Kojić, Pezer, Anel Dedić, Bajraktarević, Marin Popović, Selimović Karić.

Utakmica NK Čelik – FK Velež na rasporedu je u subotu 31.10. 2015.godine u 14,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno