Nogomet

Press u NK Čelik – Predstavljen novi šef stručnog štaba NK Čelik, Cihat Arslan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik – Predstavljen novi šef stručnog štaba NK Čelik, Cihat Arslan – U press salonu NK Čelik održana je konferencija za novinare, na kojoj je predstavljen novi šef stručnog štaba NK Čelik i njegov pomoćnik Toprak Kurtou. Moderator na pressu bio je Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Prisutnim novinarima obratili su se Aydin Olgun, predsjednik NK Čelik i novi Šef stručnog štaba NK Čelik Cihat Arslan.

Cihat je 49-godišnji trener koji je vodio neke od najuspješnijih klubova u Turskoj, a bio je i selektor mlade reprezentacije ove države. Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik NK Čelik Aydin Olgun je kazao kako je s novim trenerom dogovorena prijateljska saradnja, bez naknade, u trajanju od četiri mjeseca.

– Kad kažem dogovorili, to mislim s mojim prijateljem s kojim se znam više od 20 godina i koji je jedan od najuspješnijih trenera u Turskoj. Bez ikakve naknade će raditi ovdje četiri mjeseca Njegovo porijeklo je iz Bosne, Sandžaka. Trener Adnan Ornek je otišao i u vezi toga nemamo potrebe puno pričati. Mi za doborobit kluba vidimo da će ovako biti bolje. Samo jedno imam da kažem u vezi prethodnog trenera. Ja gledam u životu ovako. S plašljivcima rat ne mogu dobiti, a sa herojima do smrti. Njegov pomoćnik bit će Toprak Kurtou koji će, takođe, bez naknade raditi u Čeliku. Dodao je da je za dobrobit kluba ovo bila najbolja odluka.-, kazao je Olgun između ostalog.

Upitan u vezi nogometne Akademije, predsjednik Olgun kaže da će uspostaviti sistem rada i da će za nekoliko mjeseci početi izgradnja Akademije, štoće biti budućnost Čelika.

Podsjećamao, Čelik je otpustio Adnana Orneka nakon pobjede nad Slobodom u subotu u Zenici, a u narednom kolu Čelik će odmjeriti snage s Tuzla Cityjem u gostima. Cihat Arslan je kazao da u životu ima stvari koje se ne rade zbog novca, te da je zbog toga došao u Zenicu.

-Klub je možda ranije imao problema, ali ovo je čvrst klub, ima svoje navijače koji su dosta fanatični i pozitivni. Moje porijeklo je s ovih prostora, moj djed je ovdje rođen. Osim što dolazim zbog poziva, dolazim i zbog toga što ovdje imam korijene i da sa sunarodnjacima uradim posao. Imamo šta pokazati, moji pomoćni treneri i ja, zato što je Balkan jedan od svjetskih centara uspješnih talenata. Mi na Balkanu smo uspješni u svakom sportu i sigurno ima talenata i osnove za uspjeh. Moja poruka navijačima je da ne znam šta možemo ostvariti rezultatski, ali borit ćemo se za njih -, rekao je novi trener Cihat Arslan.
Od Čelika očekuje da bude jedna velika porodica. Komentarišući našu ligu kazao da je ovo jedna čvrsta liga, koja je izbacila mnoge talente.

-Volim rad s mlađim igračima. Imam 49 godina, 80 posto životnih ciljeva sam ostvario, a najveći cilj mi je da budemo šampioni i da ostvarim snove mladih igrača. Živim u Turskoj, ali osjećam se kao jedan od vas i imam dug prema svojim korijenima-, zaključio je Arslan.

-Arslan je danas upoznao i ekipu s kojom će raditi u naredna četiri mjeseca, a kada će sjesti na trenersku klupu ovisi o dozvolama koje treba dobiti-, pojasnio je generalni sekretar Ismar Huskić.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno