Nogomet

Press u NK Čelik – Predstavljen novi šef stručnog štaba i predsjednik Upravnog odbora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik – Predstavljen novi šef stručnog štaba i predsjednik Upravnog odbora – U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas 29.6. održana je konferencija za medije. Povod za press bio je predstavljanje šefa stručnog štaba Kemala Hafizovića, te predstavljanje predsjednika Upravnog odbora NK Čelik Zenica Jasmina Memiševića, kao i članova Upravnog odbora NK Čelik, Miralema Nalića, Amira Merdžića, Benjamina Terzića i Vitomira Paškalja.

Prvi se prisutnim obratio Jasmin Memišević istakavši današnji dan kao jedan od velikih dana za Čelik, jer je prije sat vremena Vijeće Grada Zenica usvojilo reprogram poreznog duga za Čelik na 10 godina, uplatu 77.000 KM za početak reprograma, te otpis duga Čelika prema javnim preduzećima. Zelena grana je još daleko, ali se nada uspješnom početku rada sa novim stručnim štabom.
-Usvajanjem reprograma pao je veliki teret sa leđa Čelika, istina kasni se sa prozivkom, priprem
ama, a prvenstvo počinje za nešto više od 20 dana., ali se nada konsolidaciji u klubu uz ubrzan rad za novo prvenstvo, obezbjeđenju uslova za prvi tim. Večeras je druga sjednica UO, a sutra u 10 sati počinju pripreme prvog tima-, istakao je, pored ostalog, Memišević.

Novi šef stručnog štaba je iskusni stručnjak Kemal Hafizović, koji se, kako reče, po sedmi put nalazi na klupi Čelika. Svjestan je stanja u kome se klub nalazi, te se nada da će opravdati svoj dolazak na čelo kluba.
Ističe da je kroz klub prodefilovalo, zadnjih godina, blizu 160 igrača sa strane, a klub se godinama borio za opstanak u ligi. Naglašava da će akcenat će biti na domaćim igračima i iz kantona ZDK.

-Nalazimo se u teškoj situaciji. U 18 sati je zakazana prozivka i ja ne znam ko će se odazavati istoj. Ja se nadam da ćemo se izboriti za bolje mjesto i da ćemo težiti tome da budemo među prvima. Dvadeset i nešto dana ima do prvenstva, ja mislim da ćemo imati vremena da se spremimo za predstojeću sezonu.

Ipak, imam neko iskustvo i ne bojim se izazova, a na meni je da opravdam svoj dolazak. Problem mi je samo vremenski rok. U Čeliku će sigurno biti čelična disciplina, počevši od mene, pa dalje. To ću tražiti od igrača. Ovo je Čelik, klub koji ima tradiciju i kao takvi se moramo boriti za prvom mjestu. To je pitanje vremena, a šta će biti sa mnom to nije bitno-, kazao je, pored ostalog, Kemal Hafizović.

Inače, osim Čelika u svojoj trenerskoj karijeri Hafizović je vodio kakanjski Rudar, Krajišnik, Travnik i Velež.

Tekst i foto
E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno