Nogomet

Održana prozivka NK Čelik: Kemalu Hafizoviću se odazvalo 20 nogometaša

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana prozivka NK Čelik: Kemalu Hafizoviću se odazvalo 20 nogometaša – Šef stručnog štaba Kemal Hafizović danas je na stadionu Bilino polje izvršio prozivku nogometaša NK Čelik iz Zenice. Prozivci se odazvalo 20 nogometaša, a od igrača iz prošle sezone tu su bili: Anes Duraković, Hećo Haris, Armin Duvnjak, Aldin Šišić, Hanan Adilović, Tarik Adilović, Dino Jurković i Elman Pašalić.

Zanimljivo da s današnjim danom Čelik ima samo pet nogometaša pod ugovorom a to su: Hanan i Tarik Adilović , Anes Duraković i Dino Jurković. Na prozivci se pojavio i Anel Dedić, koji je prošlu sezonu igrao u Vitezu, a navodno je danas s predsjednikom kluba dogovorio povratak na Bilino Polje.

Od ostalih igrača tu su bili nogometaši koji su igrali po drugim klubovima u Prvoj i Drugoj ligi FBiH, te nižim rangovima. Kako je kazao predsjednik kluba, te šef stručnog štaba, ekipa Čelika u narednoj sezoni biće većinom sastavljena od domaćih igrača iz Zenice, te Ze-do kantona. Moguće da tu bude i koji igrač sa strane, ali ako dođe do angažovanja to bi trebalo biti provjereno ime, koje će biti pravo pojačanje, a ne igrač koji će sjediti na klupi.

Sutra u 10 sati je planiran i prvi trening, a još nije poznato ko će biti pomoćnici Kemalu Hafizoviću, on je izrazio da mu pomoćnici budu Aldin Džidić, Amir Japaur, ali to još nije definisano, jer se prvo s njima mora obaviti razgovor.

Sve u svemu preslikana slika kluba s Bilinog Polja od prošle sezone, na prozivci malo kvalitetnih nogometaša, a ono što je jedino pozitivno u ovom trenutku jeste da će Kemal Hafizović imati mnogo više vremena za pripreme do početka sezone, nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Zeničani će zbog teške finansijske situacije vjerovatno čitav tok priprema odraditi u Zenici.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno