Nogomet

Press u NK Čelik pred utakmicu sa Vitezom – sve osim pobjede neuspjeh

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Srijeda: NK Čelik – NK Vitez u 16,30 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 2.kola Lige 6 za opstanak BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2016/2017, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Vitez. Ovaj komšijski derbi na programu je u srijedu 05.aprila 2017. na stadionu Bilino polje u Zenici u 16,30 sati.

Prisutnim novinarima obratili su se Boris Pavić, novi šef stručnog štaba Čelika i Mahir Karić, napadač Čelika, a moderator je bio Robert Jonjić.
Boris Pavić, novi šef stručnog štaba NK “Čelik”, kaže da je pred Čelikom imperativ pobjede, te kako će sve učiniti, što je u njihovoj moći, kako bi došli do tri boda. Istakao je važnost sutrašnje utakmice protiv NK Vitez i pozvao sve navijače na podršku, kao što je bio slučaj u posljednjem kolu kada je dodatni impuls s tribina dao vjetar u leđa igračima da stignu rezultatski zaostatak i postignu tri gola u drugom poluvremenu na prošloj gostujućoj utakmici protiv FK Mladost Doboj Kakanj.
-Sutra nas čeka jedna od krucijalnih utakmica u ovoj sezoni, protiv Viteza. Pozivam naše navijače da nas podrže i nadam se da zajedno možemo doći do pobjede i da do kraja sezone pokušamo nekako obezbjediti opstanak u Premijer ligi BiH, što je svima nama zajednički cilj. Imamo veliki broj igrača koji treniraju, oko 30-ak, i to treba svesti na manji broj. Nakon današnjeg treninga idemo u karantin sa 19 igrača da se odmorimo i vidjet ćemo koja će ekipa sutra istrčati na teren. Jedino Islamagić neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu jer je tek ušao u trenažni proces, a ostali su zdravi i spremni za nastup,- kazao je Pavić.

Kao bivši šef struke Viteza  rekao je da NK Vitez jedna dobro vođena i izbalansirana ekipa koja zna što hoće, a tomu svjedoče i samo 4 poraza u 15 gostujućih utakmica od čega su 3 bila s minimalnom razlikom.
-Glavne uzdanice Viteza su Kapetan, Dedić, Kokot i Sadiković, ali ekipa Viteza je kvalitetna kao momčad, međutim ukoliko mi budemo na pravom nivou, i uz podšku naših navijača, uvjeren sam u pobjedu, – zaključio je Boris Pavić.

Sjajni i pouzdani napadač, Mahir Karić, želi sutra tri boda za samopouzdanje u nastavku takmičenja:
– Ispred ekipe mogu da kažem da su svi igrači manje-više spremni za igru sutra. Ono što u ovom trenutku mogu da obećam jeste, da svako ko dobije šanse dati će svoj maksimum da pokušamo konačno upisati prvu pobjedu u ovom dijelu sezone u Premijer ligi. Veoma dobro znamo da nam dolazi jedan neugodan protivnik, ekipa koja je dokazala da dosta bolje igra u gostima nego kući, ali to svakako nije alibi i sutra bez obzira protiv koga igramo igramo na našem terenu i sve osim pobjede će biti neuspjeh,- kazao je Mahir Karić.

Na pressu je PR kluba, Robert Jonjić, obznanio imena firmi s kojima je klub u proteklom periodu sklopio sponzorske ugovore. To su Agroekonomik d.o.o. Zenica, Bihaćka pivovara d.d. Bihać – Preminger (oficijelno pivo – zlatni sponzor), Biss-tours d.o.o. Zenica, Messer BH Gas d.o.o. Sarajevo, Aksa d.o.o. Zenica, Pero d.o.o. Zenica i Hotel Zenica.
Da ponovimo, utakmica NK Čelik – NK Vitez na rasporedu je u srijedu 05.aprila 2017.godine u 16,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.
Službena lica za utakmicu NK Čelik – NK Vitez:

NK ČELIK – NK VITEZ 05.04.2017. BHT1 16.30
Sudija Mulahasanović Adis Sarajevo
DELEGAT A-1 Baković Haris Sarajevo
Ćupina Samir – Sarajevo A-2 Čaušević Moamer Sarajevo
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Peljto Irfan Sarajevo
Marić Dragan – Srbac 5  

Tekst i foto: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno