Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Zrinjskim – Čeka nas još jedna teška utakmica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred susret sa Zrinjskim – Čeka nas još jedna teška utakmica – Nedjelja: NK Čelik – HŠK Zrinjski 19,00 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 4.kola BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, sezona 2018/2019, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi HŠK Zrinjski iz Mostara, aktuelnom prvaku BiH, te osvrt na utakmicu u Širokom Brijegu u prošlom kolu.

Prisutnim novinarima obratili su se Adnan Örnek, šef stručnog štaba NK Čelik i Ivan Livaja, nogometaš NK Čelik. Moderator na pressu bio je Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Šef stručnog štaba NK Čelik, Adnan Örnek, ističe da su odigrali lošu utakmicu u Širokom Brijegu i da nije ništa funcionisalo kako treba:

-Nakon pobjede protiv ekipe Željezničara i dobre igre u tom meču, u Širokom Brijegu jednostavno nije išlo ništa kako treba i tako smo doživjeli poraz. Igrači su bili dosta motivisani, međutim to nije bilo dovoljno da dođemo do rezultata koji bi nama išao u korist. U nedjelju nas čeka ponovo težak protivnik. Donekle se uzdamo u umor igrača Zrinjskog nakon utakmice koju su igrali proteklog četvrtka u Bugarskoj protiv Ludogoreca, a prema našim saznanjima i oni imaju nekoliko povrijeđenih igrača. Zrinjski je ozbiljna ekipa i njihov roster je širok i ne bi se trebali uzdati u opciju njihovih povrijeđenih igrača.

Ja vjerujem da će navijači ponovo doći da budu podrška na tribinama i da budu naš 12.igrač, jer zato što ovaj tim zajedno sa navijačima čini jednu zajednicu. Vjerujemo da ove sedmice možemo napraviti jedan dobar rezultat -, kazao je, između ostalog, Adnan Örnek.

Što se tiče rostera za ovu utakmicu nedostajat će sigurno Anel Dedić zbog tri žuta kartona, pod upitnikom je i Dino Bevab zbog povrede, a još nekoliko igrača nije treniralo punim intenzitetom i vidjet će se u naredna dva dana njihovo stanje.

Trener Ornek je najavio da će naredne sedmice u Zenicu stići četiri nogometaša iz inostranstva, što će pojačati konkurenciju u timu, otkloniti nedostatke u igri i tada bi se tim kompletirao.

Ivan Livaja, iskusni 30-godišnjak, koji je ljetos prešao iz Viteza u Čelik, ističe da su odigrali slabo u Širokom Brijegu, što se vidi i po rezultatu. Za nedjeljnu utakmicu protiv Zrinjskog kaže da će biti teška, ali uz dobru igru i borbenost može se doći do povoljnog rezultata, a to je remi ili pobjeda.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – HŠK Zrinjski na rasporedu je u nedjelju 12.avgusta 2018.godine u 19,00 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, uz direktan prijenos na Moja TV.

Službena lica za utakmicu Čelik – Zrinjski:

NK ČELIK – HŠK ZRINJSKI
Datum 12.08.2018. TV prijenos MOJA TV
Sudija Peljto Irfan – Sarajevo
Termin 19:00 A 1 Đozić Enes – Sarajevo
Mjesto Zenica A 2 Novalić Arnel – Doboj Istok
Delegat Mandić Mile – Koz.Dubica 4 Kaljanac Haris – Sarajevo
Posmatrač suđenja Ćavar Danko – Široki Brijeg 5  

Tekst i foto: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno