Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Željezničarom –Spremni smo za Željezničar, iskoristiti umor gostujućih igrača

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nedjelja: NK Čelik – FK Željezničar 20,30 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press je utakmica 2.kola BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, sezona 2018/2019, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Željezničar iz Sarajeva.

Prisutnim novinarima obratili su se Adnan Örnek, šef stručnog štaba NK Čelik i Fenan Salčinović, kapiten NK Čelik. Moderator na pressu bio je Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

-Imamo težak raspored na početku nove sezone Premijer lige BiH, tako da je to za jednu ekipu koja se još nije kompletirala i malo ćemo teže doći na početku do dobrih rezultata. Kada je u pitanju utakmica za Željezničarom, uprkos nekim nedostacima, mislim da smo spremni za ovu utakmicu. Prednost je što igramo na svom terenu i što je Željezničar sinoć igrao jednu tešku utakmicu. Drago nam je što igramo kod kuće i sa ovim timom pokušat ćemo zabilježiti pobjedu -, istakao je, pored ostalog, trener Čelika Örnek.

Osim ove utakmice Örnek je govorio i o drugim problemima sa kojim se susreću i van terena: od ranije stvoreni veliki dugovi, slabi uslovi za rad sa omladinskim selekcijama, treninzima za prvi tim i za omladinski pogon (prvi tim trenira dva puta na Bilinom polju, a ostalo na Kamberovića polju, te je potrebno obezbjediti adekvatan teren za redovne treninge). Ističe da samo vraćaju dugove i da su došli da spase Čelik, koji je bio na rubu ispadanja, a klub posjeduje veliki potencijal.
-Ovdje sam već tri mjeseca i još ništa nisam uzeo od ovog kluba. Nisam uzeo ni jedan fening, ali kada pričam s igračima koji su bili ovdje, prvo pitaju za novac. Iako su oni ljubimci navijača, ne obaziru se na to. Igrači koji su igrali ranije, doveli su klub na rub ispadanja -, kaže Örnek i nastavlja:
-Tim još nije kompletiran, a vezano za transfere, radimo da se dovede Zahirović ili Karahmet, ali to nije lako Vedran Vrhovac će biti biti u kombinaciju za ovu utakmicu, imamo nedostatke na stoperskoj poziciji i pokušat ćemo rješiti taj problem u narednom periodu, želimo se boriti za što bolju poziciju u ovom prvenstvu -, zaključuje trener Örnek.

Kapiten Fenan Salčinović je optimista pred nedjeljni derbi dva velika rivala:
-Nadam se da ćemo obradovati svoje navijače. Mislim da možemo uz jednu disciplinovanu igru i maksimalno zalaganje na terenu doći do pozitivnog rezultata. Željezničar je veliki tim, ali uz veliko zalaganje i umor gostiju od evropskih utakmica i jedne prvenstvene, imamo šansu za zabilježimo jednu veliku pobjedu -, kazao je kapiten Čelika Fenan Salčinović.
Podsjetimo, Čelik je poražen u 1.kolu u gostima od Krupe 1:3, dok je Željezničar u prvom kolu prvenstva slavio na gostovanju u Gabeli protiv GOŠK-a sa 1:0.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Željezničar na rasporedu je u nedjelju 29.jula 2018.godine u 20,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Tekst i foto: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno