Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Širokim Brijegom – Hrabrom igrom ostvariti cilj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Subota: NK Čelik – NK Široki Beijeg u 13,30 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 14.kola prvenstva (treće kolo drugog dijela lige) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Široki Brijeg iz istoimenog grada.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Brašnić, pomoćni trener, trener golmana u NK Čelik i Aidin Mahmutović, nogometaš.

Nakon utakmice i visokog poraza (0:5) u Sarajevu u prošlom kolu, u sklopu priprema za Široki Brijeg radi se  psihološkom oporavku igrača od velikog poraza.
Za nogometaše Čelika još jedna teška utakmicu. Na Bilino polje stiže vodeća ekipa Širokog Brijega.

Brašnić ističe niz pobjeda Širokog Brijega i on je favorit na sutrašnjoj utakmici u Zenici. Zbog toga Brašnić i Mahmutović nisu željeli prognozirati ishod utakmice. Istakli su da će pružiti maksimum kako bi došli do povoljnog rezultata.
-Cilj nam je bio vratiti ekipu poslije teškog poraza. Rekao sam im da im nećemo zamjeriti, jer ih je većina debitovala u utakmici protiv Sarajeva i u ovom periodu smo se nastojali što bolje pripremiti.

Treba pokušati spriječiti njihove napade preko krilnih pozicija, a šansu tražiti kroz kontranapade i napade, u zavisnosti kako će se utakmica razvijati. Biće određenih promjena u ekipi za sutrašnji duel.

Zbog tri žuta kartona ne igraju nam Duraković i Mehić, Salčinović je povrijeđen. Vraća nam se Kazazić, Mahmutović, Kadrić i Šabanović. Vidjet ćemo u toj zadnjoj liniji tražimo rješenje za bočne pozicije, opet imamo probleme, ali to je postala svakodnevica-,  kazao, pored ostalog, Goran Brašnić.

Nogometaš Čelika Aidin Mahmutović vraća se u tim nakon povrede i jedan od iskusnijih igrača u ovom timu naglašava da je Široki Brijeg veoma dobra ekipa i lider na tabeli. Ovaj 31-godišnji nogometaš se nada da njegova ekipa sutra može iznenaditi odlične goste.

-Mislim da sam spreman za sutrašnji duel protiv Širokog Brijega, zadnjih dana sam normalno trenirao s ekipom i nemam nikakvih problema, niti kakvih bolova, tako da vjerujem da ću sutra bez problema nastupiti. Sutra nas očekuje teška utakmica, nemamo se čega bojati, trebamo da igramo svoju igru. Igra i odnos na terenu moraju biti kao protiv Borca.

Ja nisam igrao protiv Borca, ali moji saigrači su bili sjajni, ako budemo dobro stajali na terenu kao u toj utakmici, posebno u prvom poluvremenu, onda možemo napraviti dobar rezultat. Uz veliku borbu, trku i naravno podršku navijača možemo iznenaditi. U fudbalu uvijek ne pobjeđuje bolji, mislim da se ne trebamo bojati Širokog i da samo uz takvo razmišljanje možemo nešto napraviti-, kazao je, na kraju, Mahmutović.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – NK Široki Brijeg na rasporedu je u subotu, 04.novembra 2017.godine u 13,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Tekst i foto: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno