Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Borcem – Pokušati ostvariti pozitivan rezultat

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred susret sa Borcem – Pokušati ostvariti pozitivan rezultat – Subota: NK Čelik – FK Borac u 15,00 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press je utakmica 12.kola prvenstva (prvo kolo drugog dijela lige) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Borac iz Banja Luke.

Prisutnim novinarima obratili su se Elvedin Beganović, šef stručnog štaba (ŠSŠ) NK Čelik i Aldin Šišić, nogometaš, kapiten Čelika.
Elvedin Beganović ističe da se Čelik nalazi u nezavidnom položaju i u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.

-U velikim smo problemima, imam dosta problema s povredama, te i nekim drugim, tako da bez pola tima faktički treniramo čitavu sedmicu. Protiv Borca sigurno neće nastupiti povrijeđeni Salčinović (najvjerovatnije će biti odsutan do kraja polusezone), Mahmutović, Ćemalović (otišao na pregled u Beograd i vjerovatno do kraja polusezone neće nastupiti) i Kouadio, koji se još nije vratio, dok su upitni Kazazić i Kadrić. Da vas obavjestim da je navodno pojačanje Senad Husić odradio samo jedan trening i ne pojavljuje se više od 10-ak dana. Ne znam kako da sastavim tim, imamo ionako skroman igrački kadar, a naravno da je ovo i posljedica ne obavljanja priprema, te kašnjenju za ostalim timovima, što sada uzima danak-, kaže, pored ostalog, Beganović.

Na Bilino polje dolazi Borac, koji po tradiciji sjajno igra u Zenici. Borac je kvalitetan, oni su u usponu forme, dok Čelik ne može da uhvati ritam. Gosti dolaze na krilima osvojenog boda protiv najbolje ekipe u ligi. Izvukli su bod u Mostaru protiv Zrinjskog i na Bilino polje sigurno dolaze po pobjedu.

Elvedin Beganović se zahvalio publici na velikoj podršci na zadnjoj utakmici protiv Željezničara, te izrazio nadu da će i protiv Borca biti tako.

U vezi sastava za subotnji duel Beganović odgovara:

-Kada ne znate ko će vam sutra doći na trening, ni ko će se sljedeći povrijediti, onda možete zamisliti kako je pripremati ekipu za utakmicu. Još je dosta nedoumica oko ekipe, Hasanhodžić bi trebao početi protiv Borca, Jurković će ostati vjerovatno na poziciji lijevog beka, dok razmišljam o Durakoviću na desnoj strani. Kada je u pitanju vezni red, tu je manje više sve poznato, Šišić će igrati malo bliže golu, vjerovatno uz Duvnjaka i Tarika Adilovića, budući da je to sve što imamo u ovome trenutku. Bez obzira na sve nedaće i probleme nadam se da će igrači uz maksimum na terenu, te malo sreće u igri ostati neporaženi protiv kvalitetnog protivnika-, kazao je na kraju Elvedin Beganović.

Kapiten Čelika Aldin Šišić i jedan od iskusnijih igrača u ovom timu naglašava da je Borac veoma nezgodna ekipa.
– Smatram da većina omladinaca nije adekvatno iskoristila svoju šansu. Mi smo u situaciji kakvoj jesmo i ne treba ljudima mazati oči. Da li može naš neki igrač više, jasno se vidi nakon 11 kola. Ovi mladi koji su dobili šansu, smatram da je nisu iskoristili. Mladi trebaju brže sazrijevati i pokazati veću borbenost ako misle postati igrači i prvotimci Čelika i moraju odgovoriti zadatku koji je pred njima. Ja sam u njihovim godinama sjedio godinu dana na klupi, a oni su dobili žansu da zaigraju veoma brzo. Svake sedmice je sve manje bodova.

Ja obećavam da ćemo dati sve od sebe i da ćemo ginuti za svaku loptu. Na ruku nam ide što i naši konkurenti ne osvajaju bodove-, kazao je Šišić.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Borac na rasporedu je u subotu, 21.oktobra 2017.godine u 15,00 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Tekst i foto
E. Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno