Nogomet

Nogometni klubovi iz BiH dobit će milion KM pomoći iz UEFA-e

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometni klubovi iz BiH dobit će milion KM pomoći iz UEFA-e – Države koje nemaju svoje predstavnike u velikim nogometnim takmičenjima Starog kontinenta dobit će pomoć UEFA-e za razvoj nogometa, iz posebnog fonda za solidarnost, koja ove godine iznosi 24.87 miliona eura.

Iz Europske nogometne federacije ovih dana su objavili kako je fond solidarnosti povećan, te da će akcenat staviti na finansiranje i razvoj mlađih kategorija u klubovima, prenosi Goal.

Ukupno za sve klubove u Europi bit će dodijeljeno 124.37 miliona eura, no 80 posto tih sredstava odlazi na prvenstva koja imaju barem jednog predstavnika u grupnoj fazi Lige prvaka ili Europa lige.

Klubovi iz Bosne i Hercegovine, nažalost, već godinama se nalaze u grupi onih koji nemaju predstavnika u velikim takmičenjima, te će za na raspolaganje dobiti tek 524.857 eura.

Ipak i to je velika suma, s obzirom na stanje u bh. nogometu, a svaki klub će za ostvarivanje prava na preuzimanje ovog novca morati provesti odobreni program razvoja mladih, u skladu s nacionalnim priručnikom za licenciranje kluba koji je odobrila UEFA.

radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno