Nogomet

Press u NK Čelik pred Kup utakmicu sa Krupom – Cilj je prolazak u narednu fazu Kup takmičenja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred Kup utakmicu sa Krupom – Cilj je prolazak u narednu fazu Kup takmičenja – Srijeda: NK Čelik – FK Krupa u 16,30 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 1/16 finala Kupa BiH, sezona 2018/2019, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Krupe iz Krupe na Vrbasu.

Prisutnim novinarima obratili su se Adnan Örnek, šef stručnog štaba NK Čelik i Vladimir Grahovac, nogometaš Čelika.

U svom obračanju medijima trener Örnek na početku ističe da je pred njima težak meč, jer se u Kupu često dešavaju iznenađenja:

-Prednost je što ćemo igrati na domaćem terenu i igra se samo jedna utakmica. Na Bilino polje stiže jedna ekipa koja je jedna od jačih u ligi, ali mi ćemo sve uraditi da dođemo do dobrog rezultata. Istina je da ne raspolažemo s velikim brojem igrača, tako da će pojedini igrači opet dobiti priliku da igraju.

Mi ne želimo da se sutra desi iznenađenje, iako će preko puta nas stajati ekipa koja ove sezone igra veoma dobro, međutim mi ćemo uraditi sve da sutra pobijedimo.

Bez obzira na želju da sutra prođu u dalju fazu, biće nekoliko promjena u ekipi.

-Sutra će biti nekoliko izmjena u ekipi, igrat će nekoliko novih igrača, koji su već imali šansu da se pokažu u ovoj sezoni. Nemamo mi širok roster kvalitetnih igrača, tako da su skoro svi igrači već ubilježili minutažu. Imamo poteškoću da smo jedini tim u ligi koji nema strane igrače, a znate i zbog kojih razloga. Zadovoljan sam ja igračima koje trenutno imam u rosteru, ali trebaju nam pojačanja i mi već moramo razmišljati o zimskoj pauzi, te dolasku kvalitetnih igrača na nekim pozicijama u ekipi, – kazao je trener Čelika.

Sutrašnju utakmicu će zbog povreda propustiti Salčinović i Okić, upitan je i Jurina, ali nakon današnjeg treninga će se znati hoće li on biti u konkurenciji za ekipu.

Prisutnima se obratio i mladi nogometaš Čelika, Vladimir Grahovac, jedan od boljih igrača u zadnjih nekoliko utakmica:

-Utakmica će biti teška za nas, Krupa je kvalitetan protivnik, to su svakako i pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva. U svlačionici vlada dobra atmosfera, spremni smo za ovaj zgusnuti raspored u narednom periodu, kada ćemo svaka tri dana imati utakmicu. Mislim da smo sutra u prednosti nad gostima, jer igramo kod kuće, pred našim navijačima, kojima se ovom prilikom zahvaljujem na velikoj podršci u ovoj sezoni. Ako damo svoj maksimum, onda prolaz u narednu fazu takmičenja neće doći u pitanje. Olakšanje za Čelik sutra je što za Krupu više ne igra Elvir Koljić, njihov ponajbolji strijelac, koji je otišao iz Krupe – rekao nam je Grahovac.

Da ponovimo, Kup utakmica NK Čelik – FK Krupa na rasporedu je u srijedu, 19.9. 2018.godine u 16,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Službena lica za Kup utakmicu Čelik – Krupa:

NK ČELIK – FK KRUPA

 

 

Delegat: Borić Radenko – Milići

Posm. suđ.: Liščinski Vlado – Prijedor

Zenica

 

19. 09. 2018.     16:30

 

Sudija: Jelić Frano – Široki Brijeg

A 1:     Kačavenda Radislav – Gradiška

A 2:     Keranović Dragan – Prijedor

IV:        Spahalić Emir – Mostar

 

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno