Nogomet

Press u NK Čelik – Potpisan reprogram sa Poreznom upravom FBiH, veliki dan za NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik – Potpisan reprogram sa Poreznom upravom FBiH, veliki dan za NK Čelik – U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici, danas 14.1.2021.godine održana je konferencija za medije. Povod za press je obavijest javnosti o aktivnostima u klubu, od kojih su neka od velikog značaja za budućnost kluba s Bilinog polja,  a najvažnija je,svakako, potpisanje reprograma s Poreskom upravom FBiH, 13.1.2021.godine, o isplati poreskog duga.

Prisutnim novinarima obratili su se članovi Upravnog odbora Robert Jonjić, Emir Čerim i Elvis Baždar.

Moderator na pressu bila je PR NK Čelik Ajna Suljić, koja je otvorila press, iznijela uvodne napomene i razloge sazivanja današnjeg pressa.

Prvi se obratio Robert Jonjić, koji je prisutnim saopštio dosta povoljnih vijesti iz NK Čelik:

-Drago mi je da mogu obavjestiti javnost i naše navijače, da je juče, 13.1.2021.godine, u Sarajevu u centrali Poreske uprave FBiH potpisan reprogram o sanaciju poreskog duga NK Čelik. Ugovor je potpisao predsjednik Upravnog odbora Denis Mušović i ovo je velika pobjeda našeg kluba. Sada je na Gradu Zenici, da svakog mjeseca u godini u narednih 120 rata plaća taj dug prema ranijem dogovoru od 12.11.2020.godine. Moram istaći da je ovaj ugovor potpisan u najpovoljnijim uslovima i prvi smo bh.sportski klub koji je potpisao ugovor ovakve vrste, odnosno povoljan ugovor za naš klub. Da se izrazim u brojkama, porezni dug koji je imao NK Čelik glasio je na iznos oko 8.834.230 KM, dok je kamata koja se otpisuje 5.017.982 KM, što je ušteda Gradu, koja se neće više morati plaćati, sporazumom će se znači platiti 3.816.247 KM, a ostale će se otpisati, odnosno pomenuta kamata. Reprogram je skinuo jedno veliko breme skoro od 9 miliona KM, konačno će radnici steći uslove da mogu u penziju. Reprogram otvara dosta dobrih stvari i dogovora sa dužnicima u narednom periodu. Slijedi rješavanje ostalih stvari i dugovanja kluba. Klub će nastaviti rješavati svoje tekuće obaveze, a Grad će u skladu sa potpisanim Sporazumom da izmiruje rate Poreznoj upravi. Čestitao bih svim navijačima i svima kojima je crno-crvena boja u srcu, te bivšoj Upravi, Arminu Gafuroviću, Tariku Hadžimahmutoviću i Jasminu Begagiću, koji su pokrenuli svu ovu lavinu.

Ovo je pobjeda svih Čelikovaca -, kazao je, pored ostalog, Jonjić.

O aktivnostima u klubu obavjestio je i Emir Čerim:

-Drago mi je što možemo saopštiti javnosti da smo mi u protekla četiri mjeseca rada sanirali oko 10 miliona duga NK Čelik. Na Skupštini smo prezentirali sve naše ciljeve. Riješili smo dugovanja prema igračima, potpisali smo sporazum s Poreskom upravom, sada slijedi dug za Upravi za indirektno oporezivanje (UIO). To ćemo pokušati riješiti sami, jer nam Zeničko-dobojski kanton ne želi pomoći, iako smo ih u više navrata molili i slali dopise, da nam kanton pomogne, odnosno da pomogne jednom od najvećih sportskih kolektiva u ZDK. Mi ćemo taj dug pokušati riješiti kroz naplatu potraživanja po osnovu naknade za treniranje pojedinih igrača, te određenih transfera koji su se desili, a mi imamo procenat od toga. Procjena nam je da bi do kraja godine trebali da saniramo i ovaj dug, te skinemo i ovu blokadu. Mi želimo vratiti sva dugovanja, nećemo nikome ostati dužni i vratit ćemo naš obraz koji su u prošlosti ukaljali. Molimo za razumijevanje i vrijeme i nema sumnje da ćemo napraviti velike stvari u narednom periodu. Čelik će vratiti svima onima kojima duguje opravdano novac, nije jednostavno, ali kada usporedimo situaciju prije godinu dana i sada situacija se okrenula potpuno u pozitivnom smjeru, to same brojke i govore. Kada se klubom upravlja domaćinski, kada nosimo veliko breme na našim leđima, onda iz dana u dan se dokazuje da radimo pravi posao i to ćemo nastaviti -, saopštio je s ponosom Čerim.

Treći član UO i učesnik današnjeg pressa, Elvis Baždar, saopštio je isto sjajnu vijest za sve one koji su proteklih godina željeli da kupe nešto što je obilježje kluba NK Čelik:

-U narednih 10-dana otvorit ćemo klupski Fan Shop, gdje će biti za početak određeni artikli, kao npr. majice, dukserice, šalovi, kalendari, rokovnici i slično. Ponuda i ambijent će u početku biti malo skromniji, ali ovo je početna faza i to će se nadograđivati u narednom periodu. Članovi kluba će imati popust 20 posto, spremamo dosta iznenađenja i vjerujemo u dobar odziv. Ovom prilikom ističem da ćemo pokrenuti sve pravne radnje za one koji budu nelegalno koristili, odnosno prodavali Čelikove rekvizite, zaštitit ćemo naš grb i ime i niko više neće moći zarađivati na račun NK Čelik”, kazao je Baždar.

Iz kluba apeluju: „I zato Vas sve pozivamo da nam se pridružite u našoj zajedničkoj borbi koja će se sasvim sigurno prepričavati generacijama. Postanite Čelikov član, dajte svoj doprinos i budite i Vi dio zeničkog ponosa!“

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno