Nogomet

Press u Čeliku uoči gostovanja Širokog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred sedmo kolo prvenstva. Srijeda: NK Čelik – NK Široki Brijeg (16,30 sati). U prostorijama press salona stadiona “Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 7. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Široki Brijeg. Prisutnim novinarima obratili su se: Elvedin Beganović, trener u NK Čelik i Adi Adilović, kapiten i golman Čelika.

U ovoj kratkoj pauzi u prvenstvu, zbog reprezentativnih obaveza, ekipa Čelika boravila je na Zlatiboru na kratkim pripremama i dobro su se pripremili, kaže Beganović. On ističe da su dobro analizirali igru Širokobriježana: „Pojačali su se Ivanom Krstanovićem, ali imaju problema sa povredama. Naravno da nam najveća opasnost prijeti od iskusnog Wagnera, na kojeg ćemo morati posebno obratiti pažnju, kao i od Menala. Imaju dva sistema igre i spremni smo za oba. Naravno, mi ćemo igrati svoju igru, znamo gdje smo smo najjači i nadamo se da ostanemo neporaženi, a ako se ukaže prilika i da pobjedimo, što da ne. Pauzu od desetak dana smo iskoristili za turnir u Busovači, a zatim na mini pripremama na Zlatiboru kako bismo spremno dočekali protivnike. Na zlatiboru smo imali nekih manjih nezgoda, nećemo moći računati na neke igrače, ali više informacija ćemo imati nakon poslijepodnevnog treninga. Mislim da je ekipa svjesna utakmice, ovo je još jedna derbi utakmica sa Širokim, a oni uvijek imaju ambicije za Evopu. Mi želimo ostati neporaženi u ovoj utakmici i nadamo se ostvarenju naših ambicija”, izjavio je pomoćni trener Čelika, Elvedin Beganović.

Što se tiče sastava Čelika za utakmicu neće konkurisati povrijeđeni Emir Jusić (na mjesto stopera uskače oporavljeni Jovo Kojić, a tu je i Zlatko Kazazić), a u vezi nastupa Vernesa Selimovića i njegove povrede biće odlučeno danas nakon treninga (alternativa Selimoviću je mladi Vladimir Grahovac). Igor Radovanović, koji još nije 100% spreman za takmičarske napore.
Mogući, početni sastav Čelika: Adilović, Bureković, Čolić, Kazazić, Kojić, Pezer, Anel Dedić, Bajraktarević, Marin Popović, Selimović (Grahovac), Karić.
Adi Adilović je, pored ostalog, izjavio: „Ako budemo pravi, a vjerujem da hoćemo, onda slavlje neće izostati. Dobro se poznajemo, motiva ne manjka ni nama, a ni njima. Bit će sigurno dobrog nogometa, a mi želimo pobjedom nastaviti svoj put prema cilju, plasmanu među 5 prvoplasiranih ekipa”- zaključuje golman Adilović, kapiten ekipe Čelika.
Čelik će utakmicu sa Širokim Brijegom dočekari u karantinu.

Utakmica NK Čelik – NK Široki Brijeg na rasporedu je u srijedu 09.septembra 2015.godine u 16,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno