Ostali sportovi

Press Ragbi kluba Čelik: Najava petog kids ragbi festivala za ovu subotu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press sali Atletskog stadiona na Kamberovića polju održana je press konferencija Ragbi kluba (Rgk) Čelik Zenica, a povodom održavanja 5.dječijeg ragbi festivala („5. kids rugby fest Zenica 2023“) u organizaciji Ragbi kluba Čelik Zenica.

Prisutnim su se obratili Mirza Oruč, predsjednik UO RgK Čelik, Edis Šačirović, direktor turnira i Elvir Krehmić, ispred Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica.

Peti dječiji ragbi festival će se održati u subotu 27. maja 2023. godine u Zenici sa početkom u 11 sati (otvaranje) 11,30 sati (početak turnira) i to u sedam kategorija. Igrat će se na sportskim terenima Kamberovića polja, u gradu Zenici, koja baštini 51. godinu igranja ragbija u Bosni i Hercegovini.

Ulaz je slobodan.

Još pojedinosti o samom turniru iznio nam je Mirza Oruč:

– Na turniru se očekuje oko 600 igrača i predstavnika iz zemalja regiona, Slovenija, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i naravno BiH  sa oko 200 domaćih igrača. Možda prvi put na jednom terenu nakon 1991 godine.

To je prvi put da dolaze djeca iz svih ovih zemalja da se takmiče.

Otvaranje turnira je u 11 sati, a igrat će se na na Kamberovića polju. Ističem veliki napredak u radu sa djecom, te veliku podršku komplet društvene zajednice: Grada Zenica, kantona ZDK, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata…-, kazao je, pored ostalog, Mirza Oruč.

Oruč kaže da je ponosan na omladinske selekcije Rgk Čelik, koje su budućnost ragbija u Zenici i koje bi trebale vratiti staru slavu ragbija u Zenicu.

Omladinske selekcije nastupaju u nekoliko kategorija u dalmatinskoj ligi, kao i na turnirima u Srbiji gdje postižu zavidne rezultate. Već treću godinu imaju odličnu saradnju sa RS Srbije, istaknuto je na pressu.

Turnir nije takmičarskog niti komercijalnog karaktera. Cilj ovog turnira je da se promoviše sport, druženje, prijateljstvo. Da se djeca druže i naravno promocija grada Zenica.

-Drago nam je da djeca dolaze u velikom broju u naš grad. Mi već imamo dosta iskustva u organizaciji ove manifestacije i ovaj put smo se odlučili da pozovemo što veći broj ekipa i učesnika. Sport je osnovno sredstvo sa kojim djecu vraćamo na pravi put -, istakao je, pored ostalog, u svom obračanju,  Edis Šačirović, direktor turnira.

Za tehničku organizaciju festivala i kvalitetnu priprema terena zaduženo je Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

-Mi već nekih 20-ak dana u saradnji sa Ragbi klubom Čelik pripremamo terene, okruženje. Sve će biti maksimalno spremno kako bi se djeca što bolje osjećala u našem gradu i kako bi ponijeli lijepe utiske iz našeg grada, djeca, njihovi roditelji i pratioci. Inače, Ragbi klub Čelik je jedan od najorganizovanijih klubova i mi imamo odličnu saradnju sa njima , kazao je predstavnik JP, Elvir Krehmić.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno