Košarka

Press KŽK Čelik BH Telecom: Odlični rezultati omladinskih selekcija KŽK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ danas je održana press konferencija KŽK Čelik BH Telecom. Povod kojim se organizovala press konferencija je osvrt na prethodnu sezonu, ostvarene rezultate i planovi za narednu sezonu.

Prisutnim su se obratile trenerice omladinskih selekcija, Aldijana Iriškić i Maja Lokmić. Moderator je bila Almina Ćehajić.

Kao što smo već objavili, omladinske selekcije KŽK Čelik BH Telecom, u protekloj sezoni su ostvarili sjajne rezultate. Naime, pionirke su postale državne prvakinje, a kadetkinje osvojile treće mjesto u BiH.

O tome smo objavili na linkovima:

https://www.zenicablog.com/foto-pionirke-kzk-celik-drzavne-prvakinje/.

https://www.zenicablog.com/kadetkinje-kzk-celik-bh-telecom-osvojile-trece-mjesto-na-prvenstvu-bih/ .

Košarkaški ženski klub (KŽK) Čelik BH Telecom iz Zenice posljednje dvije godine je najbolji i najorganiziraniji ženski sportski kolektiv u Zenici, odnosno Zeničko-dobojskom kantonu. Organizacija kluba podignuta je na visoki nivo, formirane su sve omladinske selekcije, a za trenere omladinskih selekcija imenovane su bivše reprezentativke Maja Lokmić i Aldijana Iriškić, dok prvi tim trenira Aida Kalušić, također bivša proslavljena reprezentativka BiH.

Prvo se prisutnima obratila Maja Lokmić, trenerica kadetske ekipe, koje su na završnici osvojile treće mjesto.

-Kada je u pitanju kadetska ekipa, mi smo se cijelu sezonu popunjavali sa igračicama iz pionirske selekcije, tako da smo imali i hendikep na samoj završnici, jer se u isto vrijeme igrala i završnica u pionirskoj selekciji. Bez obzira na sve treće mjesto u Mostaru je uspjeh i ja sam zadovoljna ponašanjem, te igrom svojih košarkašica. Na nama je sada da nastavimo u istom ritmu, te da sljedeće sezone budemo još bolje-, izjavila je Lokmić.

Trenerica pionirske selekcije Aldijana Iriškić ove sezone nisu izgubile nijednu utakmicu, tako da su na superioran način osvojile titulu najbolje ekipe u BiH.

-Nakon naporne sezone došli smo do konačnog cilja, pionirke su prvakinje BiH sasvim zasluženo bez poraza tokom cijele sezone. Moram istaći da su pojedine igračice igrale i za kadetsku selekciju, ali i za seniorsku koja se takmiči u  Ligi BiH, što je sigurno potvrda da smo na pravom putu. Već dvije godine smo zajedno na okupu, to se svakako odrazilo i na teren, a na nama je da nakom sedam dana odmora, nastavimo u još jačem ritmu jer nas sljedeće sezone očekuje nastup i u WABA ligi U-15, te ŽOL BiH. Kada su u pitanju igračice koje su iznijele teret tokom cijele sezone, moram istaći neke od njih: Emina Zukić, Lamije Talić, Merjem Halać, Džejla Šestić, Iman Alić, ali i ostale djevojčice koje su dale svoj doprinos -, istakla je Iriškić.

U KŽK Čelik su nakon dugo vremena formirali sve omladinske selekcije i stručni štab, gdje je sve domaći kadar. Nakon 10-ak godina ponovo je jedna selekcija kluba osvojila državno prvenstvo. Naime, pionirska selekcija KŽK Čelik BH Telecom iz Zenice proteklog je vikenda osvojila naslov prvaka Bosne i Hercegovine, a što je ujedno i prva titula koju je neka omladinska selekcija zeničkog kluba osvojile još od 2013/2014. godine, kada se naslovom bh. prvaka okitila juniorska selekcija zeničkog tima.

U narednim godinama očekuju još mnoge medalje i uspjesi omladinskih selekcija kluba iz Zenice. ZeničkiKŽK Čelik BH Telecom je napravio zaokret u svome radu, te se, kako i treba, oslonio na provjereni domaći kadar, sa kojima su već počeli ubirati plodove dvogodišnjeg rada sa omladinskim selekcijama, što se već vidjelo u protekloj sezoni 2022/2023.

Link iz arhive Zenicabloga sa posljednje osvojene titule prvaka BiH juniorki KŽK Čelik

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno