Rekreacija

Press konferencija uoči prvog “Zeničkog noćnog cenera – Arcelor Mittal” – sve je spremno za noćnu trku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press konferencija uoči prvog “Zeničkog noćnog cenera – Arcelor Mittal” – sve je spremno za noćnu trku – Na stazi Atletskog stadiona Kamberovića polje, je održana press konferencija uoči 1.”Zeničkog noćnog cener | Arcelor Mittal”.

Na atletskoj stazi Kamberovića polja prisutnim su se obratili Naila Muratović, PR sekcije „Zenica trči“, Armin Mujkić, kao predstavnik Gradske uprave i gradonačelnika, Alena Kahrimanović, predstavnica generalnog sponzora „Arcelor Mittala“, Sinan Gluhić, predstavnik medijskog sponzora RTV Zenica i Sabina Topčić, PR Udruženja Vedro iz Zenice, udruženje za razvoj i podršku sportskog turizma i planinarenja.

Na pressu je istaknuto da Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „Vedro“ iz Zenice u sklopu svoje posebne Sekcije „Zenica trči“, posvećene promociji rekreativnog trčanja, organizuje rekreativnu utrku na 10 km. Prijavljeno je 500 učesnika iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Turske i naravno iz Bosne i Hercegovine. Kategorija je muška i ženska od 14 godina pa naviše. Start trke je u subotu 14.4. u 20 sati sa limitom trke od 1 sat i 30 minuta. U 19 sati je trka najmlađih, a onda od 20 sati ono najvažnije, trka na 10 km za 500 prijavljenih učesnika.

Trka je prvenstveno namijenjena rekreativcima, ali naravno svi su dobrodošli. Staza će prolaziti kroz najljepše dijelove Zenice, pa iz organizacije obećavaju da ćete uživati tokom cijele trke i da će se potrudit da doživite nezaboravno iskustvo ispunjeno pozitivnom energijom i adrenalinom.

Od poznatijih imena svoj nastup su potvrdili bh. olimpijka Lucia Kimani, te atletičarka iz Srbije Ana Subotić, koja je nastupila na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Svoj nastup kod muškaraca potvrdili su mladi bh. atletičari Alija Imamović i Srđan Samardžić.

Start i cilj trke je na Trgu Alije Izetbegovića, a trčat će se dva i po kruga po već određenoj ruti, na kojoj će biti obustavljen saobraćaj. Svi učesnici koji u roku od sat i po prođu kroz cilj dobit će medalje.

U ime Gradske uprave prisutnim se obratio ArminMujkić, konsultant gradonačelnika istakavši da našem gradu nedostaje aktivnosti iz ovog područja odlučili su nešto poduzeti po tom pitanju.

-Gradska uprava je prepoznala ovaj dobar projekat i od prvog dana imali su podršku od svih službi gradske uprave, te smo mi partner projekta. Udruženje Vedro širi pozitivnu priču o Zenici i tako ćemo predstaviti ljepote našeg grada -, kazao je, između ostalog, Mujkić.

Predstavnica Arcelor Mittala, Alena Kahrimanović, je istakla da im je čast što su generalni sponzori ove lijepe i afirmativne manifestacije, a želja je da ova manifestacija postane tradicionalna.

Sinan Gluhić, predstavnik RTV Zenica, medijskog pokrovitelja ove manifestacije, kaže da ova zenička televizija daje podršku događajima kojima se širi pozitivna priča iz Zenice.

O detaljima 1.”Zeničkog noćnog cenera – Arcelor Mittal”, objavili smo opširan prilog (Staza i režim izmjene saobraćaja), NA OVOM LINKU:

Za učesnike su pripremljene bogate nagrade, a novčane i robne nagrade su obezbjeđene za najuspješnije takmičare u obje konkurencije.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno