Košarka

Press konferencija OKK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik – KK Igman  (subota u 19,30 sati) – Press u OKK „Čelik” pred 13.kolo A-1 lige KSBiH. U press centru Arene Zenica danas je održana konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je osvrt na utakmicu iz prethodnog kola u Žepču protiv Orlovika,  naredna utakmica 13.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Igman sa Ilidže, osvrt na rad kluba, te predstavljanje pojačanja OKK Čelik.

Utakmica OKK Čelik – KK Igman  na rasporedu je u subotu 30.januara 2016.godine u Areni Zenica, sa početkom u 19,30 sati. Ulaz je 2 KM.
Prisutnim novinarima obratili su se: Goran Bulajić, predsjednik kluba OKK Čelik, Adnan Šabani, potpredsjednik, Damir Zeljković, ŠSŠ i trener u OKK Čelik, Almin Ibrahimkadić, mladi košarkaš i povratnik u OKK Čelik iz Tešnja, te Mirko Džerek i Ante Begić, košarkaši koji su došli iz Posušja u OKK Čelik.

Predsjednik i potpredsjednik kluba, Bulajić i Šabani ističu dobar i rezultatski uspješan rad u klubu od mlađih selekcija do seniora. Kadeti i juniori dobro „guraju“ u ligi mladih ZDK, dok pretpioniri i pioniri vidno napreduju. Seniorski sastav, koji je dosta podmlađen, postiže zavidne rezultate i ističu zadnju gostujuću pobjedu u Žepču, a u ovoj utakmici zaigrao je vrhunski, bivši reprezentativac BiH, Ivan Opačak. On je, inače, stalno u trenažnom procesu. Utakmica u Žepču bila je primjer spoja mladosti i iskustva, a Opačak je pokazao svima da nije još za „staro gvožđe“, a mladima uzor kako se bori za dres voljenog kluba.

Upravni odbor daje punu podršku radu kluba od najmlađih selekcija do seniora, istaknuto je na pressu, a potrebno je animirati još privrednih subjekata za pomoć klubu u radu i finansijama. Cilj je stvoriti stabilan prvoligaški tim, koji će igrati važnu ulogu u najvišem rangu bh košarke, Ligi 12. To se ne postiže preko noći, a ako se radi dobro i pravilno, rezultati će doći na svoje.

Trener Damir Zeljković je pohvalio rad Upravnog odbora i dao podršku njihovom radu. Ističe dobar rad i pripreme svih Čelikovih selekcija između dva dijela sezone, što je odmah rezultiralo gostujućom pobjedom seniora u Žepču. Smatra da imaju dobar raspored i da im konkurenti za visok plasman dolaze u Zenicu. Protiv iskusne ekipe Igmana idu na pobjedu, ali uz dobru igru i ozbiljan pristup utakmici Čelikova pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Predstavio je i tri nova igrača, Almina Ibrahimkadića, povratnika u Čelik iz Tešnja, te Mirka Džereka i Antu Begića, mlade košarkaše, koji su došli u Čelik iz Posušja. Pohvaljuje povratak na parket iskusnog Ivana Opačka, koji je primjer mladim košarkašima kako se bori i ovo će biti spoj mladosti i iskustva i pravo osvježenje u igri Čelika.

Mladcelik-dresovi-1i igrači, koji su došli u OKK Čelik, Ibrahimkadić, Džerek i Begić, u svojim kratkim obračanjima prisutnim ističu da su naišli na odličan prijem u klubu, izvrsne uslove za rad i napredovanje, dobru ekipu koja je spoj mladosti i iskustva i obećavaju pobjedu protiv Igmana.

Na pressu je istaknuto da će biti i nagradnih igara na poluvremenu utakmice, te pozivaju navijače da dođu i da ih podrže i u ovoj utakmici, koja je na putu velikog povratka Čelika na staru slavu.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Igman na rasporedu je u subotu 30.januara  2016. godine u Areni Zenica, sa početkom u 19,30 sati. Ulaz je 2 KM.
Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u ARENU ZENICA (19,30h) i da podrže mlade košarkaše OKK Čelik u ovoj sezoni prvenstva.

celik-igman-plakat

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno