Košarka

Press KK Jumper: Zadovoljni smo učinkom u Prvenstvu BiH, ovog petka idemo na novu pobjedu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda na programu su utakmice 4.kola u bh. košarkaškoj ligi za žene, Liga 12, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i dvije zeničke ekipe, KK Jumper i KŽK Čelik BH Telecom.

Četvrto kolo počinje utakmicom, ovog petka, 27.10.2023.godine od 17 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, a sastaju se zenički KK Jumper i OKK Igman iz Istočne Ilidže.

Tim povodom danas je u press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana press konferencija KK Jumper, a prisutnim su se obratili Eldar Durmić, trener i Amna Kahrić, košarkašica i kapiten ekipe.

Moderator je bio Nedžad Glibo, koji je u uvodu predstavio domaćine pressa, ukratko analizirao dosadašnje utakmice KK Jumper, najavio utakmicu za ovaj petak, 27.10. u zeničkoj ljepotici, Areni „Husejin Smajlović“ od 17 sati.

Sudije ovog meča biće: Glavni sudija Dejan Brestovac, sudija 1 Elvir Mujčić, sudija 2 Damir Ombašić. Delegat meča biće Miodrag Vujović.

U KK Jumper su zadovoljni dosadašnjim učinkom u Prvenstvu BiH za žene, u prva tri kola, Žrijeb je htio da na otvaranju sezone odigraju tri veoma teške utakmice. Izabranice Eldara Durmića upisale su pobjedu protiv  RMU Banovića kod kuće i poražene su u duelima sa Lavovima (kod kuće) i Orlovima u gostima.

Trener Durmić analizira prethodne utakmice i očekivanja pred ovu sutrašnju utakmicu:

-Bile su to slične utakmice, gdje smo se dobro držali i onda u trećoj četvrtini padnemo i na kraju rezultat nije realan. Imali smo tri kola koja su jako teška. Ostvarili smo jednu pobjedu i dva poraza. Orlovima smo išli da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu, držali smo se dobro, ne žalimo previše zbog poraza, jer su Orlovi i ovo pvenstvo glavni kandidati za titulu. Mi čekamo Igman iz Istočne Ilidže kući, da pokušamo da pobjedimo, što ja priželjkujem. Želim da izađemo na teren da damo sve od sebe i da pobjedimo. Slijedi nam povoljniji raspored -, kazao je, pored ostalog, Durmić.

Gošće iz Istočne Ilidže imale su loš start u prvenstvu sa tri poraza.Trenutno su na pretposljednjoj, 11 poziciji  i bez pobjede su u dosadašnjem dijelu lige. U Jumperu su uvjereni da uz ozbiljan pristup igri mogu do druge prvenstvene pobjede.

Optimista je i kapitenka ekipe, Amna Kahrić:.

-Sigurna sam da uz ozbiljan pristup pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Ne samo što se tiče ekipe Igmana, već protiv svake naredne ekipe sa kojom budemo igrali treba da bude ozbiljan pristup. Ja se nadam da ćemo izvući pobjedu. Pozvala bih sve navijače da dođu sutra i da nas podrže. Vjerujem da će ponovo biti dosta pune tribine kao i na predhodnim susretima  -, izjavila je, ukratko, Kahrić.

Parovi 4. kola Prvenstva BiH

Petak, 27.10.

Jumper – Igman (I.Ilidža)

Subota, 28.10.

Lavovi –Plaj Off (u 13h)

Mladi Krajišnik – Čelik BH Telecom (18)

RMU Banovići – Orlovi (18)

Zrinjski 2010 – Jedinstvo (19)

Kozara – „Leotar 03“ (19,30)

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno