Košarka

Press KK Jumper: Ove subote od 18 sati u gradskoj Areni KK Jumper u derbiju protiv ekipe Orlovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda na rasporedu su utakmice 14. kola Prvenstva BiH za košarkašice (Liga 12), sezona 2023/2024. Prema nominaciji iz KSBiH, u subotu se igraju dvije, u nedjelju tri utakmice, a jedna utakmica je odigrana 24.1., Lavovi – RMU Banovići 77:54.

Zenički KK Jumper je ove subote, u 14.kolu, domaćin ekipi ŽKK Orlovi iz Banja Luke, aktuelnim prvakinjama i lideru na tabeli, bez poraza. dok je Jumper na omjeru od 9 pobjeda i 4 poraza, 4. mjesto, 22 boda.

Utakmica se igra ove subote, 03.2.2024. godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 18 sati, centralni teren.

Tim povodom danas je u press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana press konferencija KK Jumper, a prisutnim su se obratili Eldar Durmić, šef stručnog štaba (ŠSŠ) i Aleksandra Begenešić, košarkašica, centar i pojačanje pred početak sezone.

Moderator je bio Nedžad Glibo, koji je u uvodu predstavio domaćine pressa, najavio subotnju utakmici u zeničkoj ljepotici, Areni „Husejin Smajlović“ od 18 sati. Čestitao je novinaru sa RTV Zenica, Mirsadu Pripoljcu, odlazak u penziju i istakao da je Mirsadu danas posljednji radni dan i to baš na pressu KK Jumper.

Njemu su, ispred kluba, uručili i jedan skroman poklon.

Trener Eldar Durmić je, pored ostalog, kazao na pressu:

-Naravno, mi nećemo izaći na teren da bi odmah upisali poraz. Izaći ćemo na teren da pokušamo da se borimo, da iznenadimo ekipu Orlova. Imamo svoj neki kvalitet i uz podršku naših navijača pokušat ćemo pružiti dobar otpor. Na kraju krajeva, nismo opterečeni, nećemo se predati, idemo da damo sve od sebe i da pobijedimo. Svi smo zdravi i nadam se da ćemo pokazati svoj kvalitet -, izjavio je Durmić.

Košarkašica  na poziciji centra u ekipi, Aleksandra Begenišić, prije Jumpera je nosila dres Orlova i došla je kao pojačanje u KK Jumper, na pressu je, između ostalog, istakla:

-Napravili smo jedan veliki iskorak, u odnosu na prve utakmice prvenstva. Kao što je trener rekao, nema pritiska, nema straha, nema očekivanja. Ja se isto slažem, ali mislim da jedino očekivanje treba da postoji u nama samim, prema timu. Izlazimo na teren i da damo svoj maksimum, da igramo najbolje što možemo od prve do posljednje minute pa šta bude. Pozivam navijače da nas podrže i da nam budu vjetar u leđa -, izjavila je Begenešić.

Ekipa Jumpera, tokom sedmice, marljivo je radila i biće kompletna u sutrašnjem derbiju, prema najavama trenera Durmića,. Ujedno iz stručnog štaba pozvali su navijače da dođu u što većem broju i budu šesti igrač.

Nominovana službena lica za utakmicu KK Jumper – ŽKK Orlovi:

Glavni sudija Seid Nožinović, sudija 1 Faruk Ališehović, sudija 2 Adi Jusufović, delegat Zoran Marković.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno