Biznis

FOTO: PRESS – Jubilarno 25. izdanje sajma “ZEPS” i 15. izdanje sajma “ZEPS Intermetal”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRESS: Jubilarno 25. izdanje sajma “ZEPS” i 15. izdanje sajma “ZEPS Intermetal” –  Na press konferenciji Vedad Šestić, direktor poslovnog sistema RMK promet je predstavio plan i program 25. generalnog sajma “ZEPS” i 15. sajma “ZEPS Intermetal”. Sajam će trajati od sutra do 6. oktobra. “Na ovogodišnjem sajmu će učestvovati 480 izlagača iz 19. zemalja svijeta na 8.000 kvadratnih metara.

Treba reći da ove godine na sajmu učestvuje 12 posto manje izlagača nego prošle godine na sedam posto manjoj površini” istakao je direktor Šestić. Na ovogodišnjem sajmu samo deset firmi iz Zenice prezentuje svoje projekte, poslove i ideje. Omjer domaćih i stranih firmi je zadovoljavajući, odnosno 54 posto firmi koje prezentuju na sajmu su domaće firme.

Sajamski blok kolektivnih izložbi predvode Hrvatska obrtnička komora, Vanjsko-trgovinska komora BiH, Privredna komora FBiH, Privredna komora RS, Vlada ZDK i SBK sa svojim privrednim subjektima. U sklopu sajma ove godine se u saradnji sa SD “Winner” organizuju i sportske aktivnosti za mlade, a Šestić se nada da će organizacija ovih aktivnosti biti tradicionalna.

“Situacija je trenutno veoma teška, sajam iz godine u godinu ima sve veće probeme u organizaciji. Strukture vlasti jednostavno ne prepoznaju kvalitet i rad ovog sajma, što zaista nije u redu. Javnim preduzećima se izdvaja oko 30.000 KM za sajam, a od grada i kantona sajam ne dobije niti jednu marku.” Prošle godine na sajmu je potpisano ugovora vrijednih oko 500.000 KM.

“Možda ovo nije velika cifra, ali jeste razlog da ZEPS uđe u neke povlaštene kriterije kod gradske administracije. Prošle godine je sajam posjetilo 35.000 posjetilaca” izjavio je Šestić.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno