Nogomet

Press bh. reprezentacije pred utakmicu protiv Gibraltara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press bh. reprezentacije pred utakmicu protiv Gibraltara – profesionalnim odnosom do pobjede

U press salonu stadiona Bilino polje večeras je održana press konferencije nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine pred sutrašnju utakmicu protiv Gibraltara. Na pressu bh. reprezentacije na novinarska pitanja odgovarali su selektor Mehmed Baždarević i kapiten Asmir Begović. Moderator je bila Slavica Pecikoza.

Selektor Baždarević, koji zbog suspenzije, sutra neće voditi utakmicu protiv Gibraltara, kaže da će ga na klupi mjenjati stručni štab na čelu sa najstarijim, Draganom Perićem.

-Moramo vjerovati u našu snagu, naše kvalitete i paziti na sve ono što može biti problem u sutrašnjoj utakmici. Na nama je da igramo kako ćemo se dogovoriti pred samu utakmicu. Tražim ozbiljnost, odgovornost, volju, disciplinu i profesionalan odnos u ovoj utakmici i ne bi, onda, trebalo biti problema da zabilježimo očekivanu pobjedu. Ko zaigra sutra, morat će dati svoj maksimum. Gibraltar gledamo  sa velikim respektom, ali znamo da će učiniti sve da nam pokvare planove,- kazao je, pored ostalog, Baždarević.
U utakmici između Belgije i Grčke selektor očekuje pobjedu domaćina i da mi dođemo u poziciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini.
Kapiten Asmir Begović najavljuje ofanzivnu igru uz opreznost.
– Sutra moramo ostvariti pobjedu, a s kojom gol razlikom je potpuno nebitno. Najbitnija su tri boda. Mi moramo gledati kao da se radi o najboljem protivniku, a ne o Gibraltaru, uz dužno poštovanje prema njima. Njihova najveća kvaliteta je što mogu dobro trčati tokom svih 90 minuta, a mi moramo imati pravo rješenje u napadu. Dobro smo radili, imat ćemo više loptu u posjedu i moramo pametno igrati, – kazao je Asmir Begović.

Za sada, Baždarević još nije odlučio početnih jedanaest reprezentativaca za sutrašnju utakmicu protiv Kipra, a to će biti odlučeno nakon večerašnjeg treninga. Uglavnom on ima u glavi 11 do 13 igrača, koji će poćeti utakmicu.
Službeni trening našeg tima je održan u 19,00 sati u Trening centru NS/FS BiH.
Utakmica BiH – Gibraltar igra se u subotu 25.marta 2017.god. na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 18 sati.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno