Ostali sportovi

Press Atletskog Saveza BiH – Slijedi nastup na Evropskom bacačkom Kupu u Španiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press Atletskog Saveza BiH – Slijedi nastup na Evropskom bacačkom Kupu  u Španiji – Povodom učešća Atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine na Prvenstvu Balkana 25. februara i učešća bh. predstavnika na Evropskom dvoranskom prvenstvu od 03. do 05. marta 2017.godine u Beogradu, te učešća naših atletičara na predstojećem Evropskom Kupu u bacačkim disciplinama, danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija.

Pressu su prisustvovali predsjednik Suad Kaknjo i selektor muške atletske reprezentacije Elvir Krehmić, te naši vrhunski atletičari Amel Tuka (800 m), Mesud Pezer (kugla) i Dejan Mileusnić (koplje). Osvrt na proteklu Balkanijadu i Evropsko dvoransko prvenstvo, održana nedavno u Beogradu prezentirali su predsjednik Kaknjo i selektor Krehmić istakavši zadovoljstvo nastupom naših atletičara.

Na Balkanijadi u Beogradu osvojene su tri medalje za BiH, Abedin Mujezinović zlatni, Mesud Pezer i Rusmir Malkočević srebrni, oborena su dva državna rekorda. Državni rekordi su oboreni u dvije discipline, a to su štafeta 4×400 metara za muškarce i u trci na 400 metara za žene. U muškoj štafetnoj ekipi su bili: Rusmir Malkočević, Stefan Ćuković, Semir Avdić i Abedin Mujezinović, a 4×400 metara su istrčali za 3:18,12. Dobar je bio i Junuzović na 3.000 metara sa četvrtim mjestom i ličnim rekordom.

Na 34. Evropskom prvenstvu u Beogradu BiH su predstavljali tri atletičara, Amel Tuka, Mesud Pezer i Rusmir Malkočević. Zadovoljni su nastupom mladog i perspektivnog Rusmira Malkočevića. Amel Tuka je, nažalost, nakon prolaska kvalifikacija morao odustati u polufinalu zbog obnovljene povrede tetive, te povrede u kvalifikacionoj trci. Mesud Pezer se plasirao u finale, osvojio odlično 7.mjesto u Evropi i potvrdio svoj lični rekord 20,37 metara, na prvenstvu koje je bilo do sada najzahtjevnije, kako rekoše predsjednik Kaknjo i selektor Krehmić.

Amel Tuka je objasnio svoj nastup na EP u Beogradu i razloge odustajanja:

-Prošao sam zagrijavanje, bio spreman da nastupim i onda sam osjetio veliku bol u desnoj tetivi. Ovu povredu vučem još od Birminghama, ali sam je dodatno pogoršao u Beogradu. Oštre krivine u dvorani su jednim dijelom krive zbog svega. Ogrebotina na lijevoj nozi nije bio razlog odustajanja, već bol u tetivi.

Žao mi je, ali idemo dalje. Bol u tetivi je i dalje prisutna, ali mi je već lakše. Radit ću polako, želim se oporaviti maksimalno i očekujem da ću biti fit krajem maja. Žao mi je finala u Beogradu i mogao sam donijeti novu medalju BiH. Finalna utrka je bila prema mojim željama, ali se bol pokazala jača i viša sila bila je u pitanju-, rekao nam je, pored ostalog, Amel Tuka. Još nam je rekao da će danas u Sarajevu raditi magnetnu rezonansu i da će vidjeti stanje povrede.

Mesud Pezer je izrazio žaljenje za slabim prisustvom medija ovoj press konferenciji. Zadovoljan je svojim nastupom na EP u Beogradu, osvajanjem 7.mjesta u Evropi i potvrdom svog ličnog rekorda, koji iznosi 20,37 metara. Zahvalio se predsjedniku Kaknji i Atletskom savezu BiH, koji im je omogućio pripreme.

Na predstojećem Evropskom Kupu u Španiji nada se medalji i obaranju rekorda BiH, koji iznosi 20.57 m.

Dejan Mileusnić, bacač koplja, vratio se iz Amerike nakon 4 mjeseca, gdje je dva mjeseca sanirao povredu ramena i dva mjeseca trenirao. Nije baš zadovoljan svojom formom, ali se nada rezultatu oko 75 metara na predstojećem Evropskom Kupu u bacačkim disciplinama u Španiji. Njegov konačan cilj je ispunjenje norme za Svjetsko prvenstvo u Londonu, koja iznosi 83 metra.

Na predstojećem Evropskom Kupu u bacačkim disciplinama, koji se održava ovog vikenda, 11. i 12.marta u španskom Las Palmasu nastupit će Mesud Pezer (kugla) i Dejan Mileusnić (koplje)..

Poželimo puno sreće i uspjeha našim atletičarima, Mesudu Pezeru i Dejanu Mileusniću, na predstojećem Evropskom Kupu u bacačkim disciplinama u Las Palmasu – Španija (11. i 12.mart, op.a.).

Tekst i foto E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno