Ostali sportovi

FOTO: Otvorena Izložba 45 godina Ragbi kluba Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama Muzeja Grada Zenice danas je otvorena Izložba Ragbi kluba Čelik (ČELIČNI VUKOVI IZ ZENICE), a povodom 45 godina postojanja Ragbi kluba Čelik i obilježavanja ove godišnjice.
Prisutnim su se obratili Goran Zovko, predsjednik RK Čelik, Zehrudin Mušinović, bivši igrač RK Čelik, te Vladimir Franjić, ispred Foruma građana Zenice.
Istaknuto je da je Ragbi klub Čelik osnovan u martu 1972.godine i da je jedan od najuspješnijih sportskih klubova u bivšoj Jugoslaviji i BiH, koji ovih dana slavi 45 godina postojanja i igranja ragbija u Zenici.
Tim povodom Ragbi klub Čelik je izložio ragbi eksponate, pehare, diplome i fotografije vezane za ragbi u Zenici.
-Suština ragbija je ostala ista. Ljudi su tu više iz ljubavi, nego zbog novca. Danas je situacija takva da se ne može bez novca. Mi nastavljamo našim putem i nadam se da će u budućnosti biti dosta bolje. Zaista smo ponosni na ovo sve, pogotovo na Organizacioni odbor kluba i nadam se da ćemo i u budućnosti raditi ovako dobre stvari i pronositi slavu ragbi kluba Čelik-, kazao je, pored ostalog, Goran Zovko.
Zahrudim Mušinović je istakao da je prva test utakmica odigrana 20.09.1972. godine, a protivnik je bla kombinovana ekipa Nade iz Splita i Energoinvesta iz Makarske. Zenički klub je izgubio ovu utakmicu, a prvi skor u historiji kluba je postigao prvi kapiten Čelika, Sulejman Šabanović – Frenki.
-Prve dresove za Ragbi klub Čelik sašio je zenički krojač Salčinović, a imena se ne mogi sjetiti- kazao nam je na današnjem otvaranju Izložbe Sulejman Šabanović, prvi kapiten RGK Čelik.
Vladimir Franjić je čestitao Čeliku 45.rođendan i što su pronijeli slavu Zenice kroz Ragbi sport.

Za večeras u 19 sati u Penzionerskom domu  planirana je  i svečana skupština i večera ragbi kluba Čelik, na koju su pozvani svi bivši i sadašnji igrači, članovi i ragbi radnici.
Da podsjetimo, 8.mart 1972.godine, stadion Blatuša prvi trening Ragbi kluba Čelik Zenica, 45 godina poslije 08.mart.2017.godine Muzej Grada Zenice otvorena izložba u čast jednog  od simbola Grada Zenica.
Iz Ragbi kluba Čelik su zahvalili Muzeju Grada Zenica, na čelu sa direktorom Adnadinom Jašarevićem, što su im omogučili ovu Muzejsku postavku Ragbi kluba Čelik u prostorima Muzeja.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno