Ljudi

Preminuo Vahid Vaha Dedić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon duge i teške bolesti, u Zenici je preminuo aktuelni selektor bh. reprezentacije košarke u kolicima Vahid Vaha Dedić (48), koji je u ratnom vihoru iz rodnog Jajca stigao u Zenicu.

– Izgubili smo velikog čovjeka, izuzetnog prijatelja, a čitava zajednica košarke u kolicima vrijednog i uzornog člana. Svoje prve košarkaške poteze u kolicima naučio je u zeničkom KIK Bosna, s kojom je osvojio i sve što se može osvojiti u bh. košarci u kolicima- ističe Mirsad Alagić, komesar Saveza košarke u kolicima BiH. Dedić je bio i bh. reprezentativac, a kao igrač igrao je i u Italiji, pa ponovo za zeničku Bosnu, te za 3K Sarajevo. Od prije godinu i po dana bio je i selektor naše reprezentacije. Dženaza rahmetli Vahidu Dediću klanjat će se u četvrtak, iza ikindije namaza u rodnom mu Carevom Polju u Jajcu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno