Ljudi

Preminuo prof. Zećir Hadžiahmetović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Profesor Zećir Hadžiahmetović ukopan je danas na mezarju Prašnice, nakon što mu je klanjana dženaza u haremu Čaršijske džamije u Zenici.

Profesor Hadžiahmetović je preselio na Ahiret u subotu, u 81. godini života. Rođen je u Zenici, bio je autor niza udžbenika i knjiga iz oblasti ekonomije i menadžmenta, kao i elaborata o osnivanju Ekonomskog fakulteta u Zenici, strategije razvoja Univerziteta u Travniku, kao i poslovnih udžbenika u Sarajevu, Travniku….

Svoj poslovni život započeo je u Domu zdravlja “Omer Maslić” u Sarajevu, a nastavio u Regionalnom medicinskom centru Zenica, te Poslovnom sistemu RMK Zenica. Bio je pomoćnik ministra za privredu i trgovinu u prvoj Vladi ZDK 1994., a potom i rukovodilac Agencije za obnovu i razvoj.

Poslovni životni vijek zaokružio je angažmanom na univerzitetima i fakultetima u Zenici, Travniku i Sarajevu.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno