Ljudi

Preminuo Rade Radulović, jedna od istinskih fudbalskih legendi Zenice i Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rade Radulović, jedna od istinskih legendi zeničkog Čelika, preminuo je  u Australiji, gdje živio posljednjih godina, saznaje Zenicablog od prijatelja porodice.

Radulović je rođen 1949. godine u Škarićima kod Bosanskog Šamca. Nogometnu karijeru započeo je u Modriči, ali je afirmaciju stekao u zeničkom Čeliku, u kojem je igrao u dva navrata, od 1970. do 1976. i od 1978. do 1982. godine. Igrao je i dvije godine u ljubljanskoj Olimpiji.

U 244 premijerligaške utakmice ovaj vezni nogometaš postigao je 35 golova, a bio je jedan od članova čuvenog tima zeničkog Čelika koji je dvije godine zaredom, 1971. i 1972. osvajao Mitropa/Srednjoevropski kup, te jedan od onih koji su dali gol i engleskom Čelziju, u kultnoj utakmici na Bilinom polju.

Nakon agresije na BiH, krajem 90-tih sa porodicom seli u Njemačku, a potom u Australiju.

Njegov sin Saša krenuo je očevim stopama i 1995. zaigrao za Čelik. Potom ga profesionalni nogometni put vodio, između ostalih u Njemačku, Norvešku, Mađarsku i Australiju, gdje formirao nogometnu akademiju, u kojoj mu je pomagao otac Rade.

Iza pokojnog Radeta su ostali supruga Janja, kćerka Nataša i sin Saša.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno