Ljudi

Preminuo primarijus Dragoljub Brenjo, bivši ministar zdravstva ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dragoljub Brenjo, ministar zdravstva u prethodnoj Vladi Zeničko-dobojskog kantona, preminuo je danas u 67. godini života, potvrđeno je Zenicablogu. Brenjo je kao kandidat SBB-a iz Breze u novembru 2015. izabran za ministra zdravstva, poziciju na kojoj ga je u aktuelnom sazivu naslijedio Zavidovićanin Adnan Jupić (A-SDA).

Dragoljub Brenjo je rođen 1953. u Mostaru. Nakon završenih studija medicine u Sarajevu, zaposlio se u Domu zdravlja u Brezi gdje je proveo skoro cijeli svoj radni vijek. Od 1984. do 1986. bio je i direktor ove zdravstvene ustanove.

Završio je specijalizaciju iz oblasti neuropsihijatrije. Za vrijeme odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH dao je veliki doprinos radu Ratne bolnice Breza, gdje je obavljao brojne poslove iz kruga svoje specijalnosti, ali i operativne zahvate. Od 2014. je nosio titulu primarijusa. Osim u Brezi, radio je i u Kiseljaku, te donedavno u Varešu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno