Ljudi

Preminuo Ivica Ćurić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ivica Ćurić, bivši ministar u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, preminuo je danas nakon kraće bolesti. Ćurić je hospitaliziran usljed zaraze virusom COVID-19, nakon čega je bio prebačen na respiratornu podršku. Nakon izvjesnog perioda je došlo do komplikacija, te srčanog udara, te je stanje pogoršano. nažalost, izgubio je bitku i preminuo danas prijepodne.

Rođen je 1962. u Žepču. Diplomirao na ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Od 1982. do 1992. radio na ekonomsko-komercijalnim poslovima u obiteljskom obrtu. U periodu od 1992. do 2012. direktor preduzeća NBI Ćurić iza kojeg je u Zenici “ostala” zgrada “Jabuka”, a u više gradova desetine stambenih i poslovnih objekata.

Bio je i suvlasnik i Metalurg City Centra, koji se sastojao od novoizgrađenog Hotela “Dubrovnik” i zgrade bivšeg hotela “Metalurg” koja je renovirana u poslovni centar. Iz suvlasništva je izašao nakon razlaza sa dotadašnjim poslovnim partnerom Feridom Derviševićem.

Od 2012. do 2015. ministar u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.Bio je i predsjednik Županijskog odbora HDZ BIH u Zeničko-dobojskom kantonu i predsjednik Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče. Bio je i predsjednik Nogometnog kluba Žepče, u periodu kada se taj tim takmičio u Premijer ligi BiH.

-Zadnjih desetak dana bio je hospitalizovan u KBZ-u. Bilo je razgovora da bude prebačen i u Sarajevo, ali je uz konsultaciju s ljekarima i njegovu saglasnost, jer se tada još moglo s njim komunicirati, ipak odlučeno da ostane u bolnici u Zenici – kaže Iva Tadić, predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a Zeničko-dobojskog kantona, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine ZDK-a i predsjednik Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Ističe kako je Ćuriću nakon hospitalizacije u KBZ-u ustanovljena velika oštećenja na plućima.

-Nije ni znao da je imao koronu, jer mu je PCR test bio negativan, ali je snimak pokazao da su mu pluća u jako lošem stanju – navodi Tadić.

U JP Autoceste FBiH od 2015.  je obavljao funkciju v.d. izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove, a Nadzorni odbor JP Autoceste FBiH imenovao je Ivicu Ćurića krajem maja 2017. na puni mandat u trajanju od naredne četiri godine za izvršnog direktora Sektora za Ekonomsko-finansijske poslove Društva. Mandat na toj poziciji mu je trebao isteći u maju ove godine.

Mjesto i vrijeme sahrane još nisu poznati i biće saopćeni naknadno.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno