Ljudi

Preminula novinarka Lejla Sarajlić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jutros je redakcija Naše riječi dobila vijest koja je duboko potresla i rastužila sve zaposlene u ovoj medijskoj kući, ali i sve novinare i ljude koji su poznavali kolegicu Lejlu Sarajlić. Dugogodišnja novinarka, saradnica, koleginica i prijateljica, Lejla Sarajlić preminula je sinoć u Kantonalnoj bolnici Zenica. Kultura, ekologija, politika, privreda… pratila je sve oblasti, pisala o ljudima i živjela sa svojim gradom i za svoj grad. Novinarstvo je bila njena ljubav, njen životni put. Zeničanka i novinarka, prijatelj-to je bila i zauvijek će biti naša Lejla.

Lejla Sarajlić (1953-2022), doajenka zeničkog novinarstva, preminula je nakon kraće bolesti. Lejla će ostati upamćena kao neumorna i beskompromisna kronicarka kulturnog života Zenice i Bosne i Hercegovine, a naročito po svom angažmanu i pracenju kazališnih zbivanja kao kritičarka, članica festivalskih žirija ili urednica festivalskih žurnala (Festival BH drame u Zenici, Pozorišne igre u Jajcu itd.). Veći dio svoje karijere Lejla je provela u zeničkom listu “Naša riječ”, ponajprije kao urednica kulturne rubrike, s povremenim suradnjama s drugim novinama i magazinima, te izdavačkim kućama na projektima izrade monografija i knjiga.

Lejla Sarajlić ostavila je neizbrisiv trag u zeničkom novinarstvu kao jedna od njegovih najosebujnijih figura, čiji će tekstovi biti nezaobilazni budućim istraživačima istorije zeničke kulture, posebno teatra. (NR/V.K.)

Njenim najbližim i svim kolegama redakcija Zenicabloga izražava najdublje saučešće.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno