Ljudi

Održana komemoracija Lejli Sarajlić u Muzeju grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Komemoracija preminuloj novinarki Lejli Sarajlić održana je danas u Muzeju grada Zenica. Lejla Sarajlić (1953-2022), doajenka zeničkog novinarstva, preminula je u Zenici nakon kraće bolesti. Lejla će ostati upamćena kao neumorna i beskompromisna hroničarka kulturnog života Zenice i Bosne i Hercegovine, a naročito po svom angažmanu i praćenju teatarskih zbivanja kao kritičarka, članica festivalskih žirija ili urednica festivalskih žurnala (Festival BH drame u Zenici, Pozorišne igre u Jajcu itd.).

Veći dio svoje karijere Lejla je provela u zeničkom listu “Naša riječ”, ponajprije kao urednica kulturne rubrike, povremeno sarađujući s drugim novinama i magazinima, te izdavačkim kućama na projektima izrade monografija i knjiga.

Lejla Sarajlić ostavila je neizbrisiv trag u zeničkom novinarstvu kao jedna od njegovih najosebujnijih figura, čiji će tekstovi biti nezaobilazni budućim istraživačima historije zeničke kulture,a napose teatra. Komemoracija Lejli Sarajlić je održana u Muzeju grada Zenice, a sahrana oabljena na Gradskom groblju u Crkvicama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno