Politika

Premijerka Mehmedić razgovarala s predstavnicima udruženja Obrazovanje za novo doba – STEM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić razgovarala je danas s predstavnicima UG Obrazovanje za novo doba – STEAM obrazovanje iz Zenice, koje je u maju ove godine u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” organiziralo Državno prvenstvo u robotici.

Tri najbolje ekipe, dvije iz Zenice i jedna iz Tuzle, osvojile su zlatne medalje i plasirale se na Svjetsku robotsku olimpijadu koja se u novembru održava u Panami.

Prošle godine, na Svjetskoj robotskoj olimpijadi u Dortmundu, bh. ekipe ostvarile su odlično 8. mjesto od 84 ekipe iz cijelog svijeta, što je ekipama dodatni motiv da se i ove godine pojave na završnoj smotri najboljih mladih robotičara. Delegacija broji devet članova a čine je nacionalni organizatori, treneri i takmičari.

Premijerka Mehmedić je rekla da je ponosna i sretna zbog uspjeha mladih iz Zenice koji su potpuno opravdali povjerenje Vlade ZDK-a i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport kao pokrovitelja ovog velikog takmičenja.

Naglasila je da će Vlada nastaviti ulagati u obrazovanje, posebno u području robotike i tehnologije, koji u eri brzog tehnološkog napretka postaju neophodni za pripremu mladih ljudi za izazove koje će suočiti u budućnosti.

Također, najavila je da će Vlada i resorno ministarstvo u skladu sa svojim mogućnostima pomoći da zeničke ekipe učestvuju na Svjetskoj robotskoj olimpijadi u Panami.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno