Zabava

Premijera kultne predstave Audicija u Zenici – Arena Zenica, 21. oktobar u 19 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijera kultne predstave Audicija u Zenici – Arena Zenica, 21. oktobar u 19 sati –  Glumačka ekipa: Emir Hadžihafizbegović (kao Bogoljub Šaulić), Senad Bašić (kao Kj(r)aljević Maj(r)ko), Admir Glamočak ( kao Mustafa Sudžuka i Simonida Puhalo), Saša Petrović (kao Čaki), Jasmin Geljo (kao Mima Šiš i Domančić Mirko Roki), Željko Ninčić (kao Davor Stevanović) i Mladen Nelević (kao Profesor)

Više informacija: www.audicija.ba

Kultna predstava poznata pod nazivom “Audicija”, koja je prvi put izvedena prije 33 godine, ove jeseni se vraća na bh. scenu u organizaciji Stage productiona. Ekipa kultne “Audicije” ponovo se okupila, a velikom svjetskom turnejom bit će obuhvaćene sve republike bivše Jugoslavije te Europa, Kanada, SAD i Australija.

“Nakon 28 godina od posljednjeg izvođenja čast mi je najaviti ponovno okupljanje originalne postave kultne predstave ‘Audicija’. Kad kažem originalne postave, tu prvenstveno mislim na glumačku ekipu Audicije koju je na velikoj Jugoslovenskoj turneji od ‘86 do ‘89 godine gledalo 2.5 miliona ljudi. Dakle Audicija koja je za 11 dana prodala 33 predstave u Lisinskom, predstava koja je u Beogradu igrala 40 dana zaredom i prodala 120 hiljada karata, Audicija za koju svi znamo da je rušila sve rekorde po posječenosti, činila je glumačka ekipa koja je danas ovdje sa nama”. Audicija je sigurno jedan od najprepoznatljivijih brendova ovog grada, tako da mi je zadovoljstvo najaviti, da će ova turneja početi 5. Oktobra premijerom u Sarajevu., rekao je producent Adnan Mundžić.

Podsjetio je da je predstava nastala prije 33 godine, a krenula je iz Sarajeva, čiji je pozivni broj 033 i otkrio je da će upravo zbog toga ova turneja nositi naziv “033”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno