Zenica

Premijer ZDK u posjeti IM Semić: Vlada želi omogućiti snažniji rast privrede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Mirzom Ganićem i ministrom Spahijom Kozlićem posjetila je danas Industriju mesa “Semić” Visoko, koja je jedan od regionalnih lidera u proizvodnji i preradi mesa. Premijer Ganić je u razgovoru sa vlasnikom kompanije Esadom Semićem istakao opredjeljenje Vlade da nastavi raditi na unapređenju poslovnog ambijenta, kako bi se dodatno podstakao privredni razvoj na području ZDK-a.

“Privrednici zaslužuju našu pažnju jer samo zajedno možemo popraviti ekonomsku sliku države. Želimo zadržati lidersku poziciju u izvozu, podstaći zapošljavanje i kontinuiran rast industrijske proizvodnje, a za iskorak nam je potreban još bolji ambijent. Ponosni smo što na području našeg kantona postoje kompanije kao što je IM “Semić”, koja pokazuje da je uspjeh moguć uz rad i veliko zalaganje”, kazao je premijer Ganić.
Industrija mesa “Semić” zapošljava oko 200 radnika, a zahvaljujući investiciji u proizvodne pogone oko 15 miliona KM, koja je realizirana posljednjih nekoliko godina, ispunjavaju najstrožije zahtjeve Evropske unije. Paletu od oko 70 proizvoda plasiraju kroz vlastiti prodajni lanac te domaće trgovačke lance.

“Vlada ZDK danas je još jednom pokazala opredjeljenje, brigu i interes za razvoj privrede i privrednih subjekata, ali i opredjeljenje za poboljšanje kvaliteta i uslova obrazovanja i obrazovnog sistema na području ZDK. IM ‘Semić’ želi im mnogo uspjeha u daljem radu, a u korist svih građana ZDK i privrednih subjekata koji su kičma razvoja našeg kantona”, kazao je Semić.
Ovom prilikom aktueliziran je problem sporosti izgradnje saobraćajnice kroz industrijsku zonu Ozrakovići. Privrednici traže da se radovi ubrzaju, jer zbog otežane komunikacije trpe veliku štetu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno