Zenica

FOTO: Sastanak komunalnih preduzeća ZDK u organizaciji Privredne komore ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Sastanak komunalnih preduzeća ZDK u organizaciji Privredne komore ZDK – U zgradi Privredne komore održan je sastanak predstavnika komunalnih preduzeća sa područja ZDK sa predsjednicom Privredne komore Dianom Babić. Tema sastanka je bila problematika komunalnih firmi u ZDK i pronalazak mogućih rješenja.

-Privredna komora u okviru zakona i statutarnih ingerencija kontinuirano organizuje sastanke članica. S tim u vezi organizovan je i ovaj sastanak komunalnih preduzeća čiji je cilj rješavanje problematike preduzeća. Današnje teme razgovora biće neke od delegiranih tema Javnih komununalnih preduzeća. Neke od zajedničkih tema svih preduzeća su zakon o komunalnim djelatnostima čiji je inicijator bila upravo Privredna komora ZDK. Također, ne postojanje zakona o energiji na nivou entiteta i države će biti jedna od tema razgovora. To su neke od zajedničkih tema, a ono što je specifično su neke koncesije za koje su zainteresovana neka Javna preduzeća, a danas ćemo pokušati identificirati, a elaborirati drugom prilikom. Nadam se da će interaktivna komunikacija doprinijeti konkretnim zaključcima i da ćemo napraviti platformu za planiranje aktivnosti i stvaranje boljeg poslovnog okružena za komunalna preduzeća” izjavila je direktorica Privredne komore ZDK Diana Babić.

Medijima se obratio i direktor Komunalnog javnog društva Maglaj Mehmed Bradarić koji je istakao zadovoljstvo organizacijom ovakvom sastanka.

-Ovo je odlična prilika da komunalna preduzeća iznesu svoje probleme. Nadam se da će nakon ovog prvog sastanka biti još sastanaka i da će dati određene rezultate. Danas ćemo delegirati i pričati o problemima, a nadam se da ćemo ih u budućnosti i završavati. Nažalost, komunalna preduzeća su prepuštena sama sebi, i nema nikakve brige ministarstva i drugih nivoa vlasti i sredstva moramo tražiti od fondova. Nije naše samo da nabrajamo probleme, već i da ih rješavamo. Jedan od najvećih problema je naplata, kao i korekcija cijena. Došao sam na ovaj sastanak starim putem, pored rijeke Bosne, ne tunelom i zaista je sramota da onako izgledaju naše obale. Ljudi se plaše da su to velike pare, to nisu velike pare, potrebna su mala sredstva da bar te obale rijeka naših uljepšamo i nadam se da će ovaj sastanak doprinijeti identifikaciji i rješavanju tih problema” izjavio je Bradarić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno