Info

Premijer ZDK primio zamjenika šefa misije OSCE-a: Prioriteti stabilnost, poslovni ambijent i razvoj

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer ZDK primio zamjenika šefa misije OSCE-a: Prioriteti stabilnost, poslovni ambijent i razvoj – Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić primio je u svom uredu zamjenika šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovni, Aleksandra Čupljugina (Alexander Chuplygin). U fokusu razgovora bili su ciljevi i prioriteti nove koalicione Vlade ZDK.

“Naši prioriteti su finansijska stabilnost, poslovni ambijent, razvoj, podrška mladima i borba protiv korupcije. Fokusirat ćemo se na unapređenje saradnje sa općinama, povećanje efikasnosti javne uprave kroz poboljšanje poslovnih procesa i transparentnost, kao i niz aktivnosti s ciljem smanjenja zagađenja okoliša”, kazao je premijer Ganić.

Naglasio je kako je trenutno najveći prioritet održati likvidnost Budžeta koja je narušena zbog tužbi po osnovu kolektivnih ugovora iz perioda 2004.-2015. godina, a koje samo po osnovu glavnice u ovom tenutku iznose 155 miliona KM. Vlada namjerava pripremiti akcioni plan za izvršenje presuda domaćih sudova i odluka Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, kojim bi se definisao način i rokovi otplate, a da se ne ugrozi finansijska stabilnost ZDK-a.

Zamjenik šefa Misije OSCE-a u BiH čestitao je premijeru Ganiću imenovanje na premijersku dužnost, istakavši da OSCE ima dobre odnose sa lokalnim vlastima u ZDK te da se nada da će se saradnja sa Vladom ZDK dodatno unaprijediti.

Press služba ZDK

zdk.ba


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno