Info

Mreža roditelja grada Zenica u podršci roditeljima djece s rizičnim ponašanjem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uloga i značaj roditelja u prevenciji, identifikaciji i reagovanju u slučaju rizičnih ponašanja mladih, bila je tema današnjeg okruglog stola u organizuji Mreže roditelja grada Zenice, koja je nastala uz podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

– Jako široko djelujemo, a jačanje roditeljskih vještina je jedan dio našeg djelovanja. Do sada imamo jako uspješne priče i komentare, jer su nam cilj roditelji koji imaju djecu u riziku ili čija su djeca izložena lošim uticajima – izjavila je Hana Arnaut, lokalna koordinatorica Međunarodne organizacije za migracije.

Istakla je kako su učesnici okruglog stola i pripadnici policije, Radne grupe koja se bavi pitanjima nasilnog ekstremizma i radikalzima, Centar za socijalni rad, Centar za mentalno zdravlje, Zavod za bolesti ovisnosti, Pedagoški zavod, Udruženje pedagoga, sportski kolektivi….

Treneri sa certifikatima IOM-a Mubera Šišman i Amir Zukić održavaju radionice s roditeljima, ali i s djecom koja nisu aktivna ili uključena u vannastavne aktivnosti u školi.

– Imali smo slučaj dječaka čija se majka već pet puta udavala i to dijete ima petero braće i sestara od različitih roditelja. Na tim radionicama se otvorilo i sve je zadatke rješavalo bez greške – ističe Šišman, dodavši kako smatra da je to bila posljedica pažnje koju su ukazali tom mališanu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno