Politika

Premijer ZDK Nezir Pivić podržao inicijativu za povezivanje Zenice i Banje Luke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zgradi Vlade ZDK održan je sastanak premijera kantona Nezira Pivića i predstavnike gradova Zenice, Teslića, Kotor Varoši kao i članova Asocijacije bivših studenata i profesora Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci na kojoj se razgovaralo o ideji povezivanja ovih općina i gradova.

Studentska inicijativa za komunikacijsko povezivanje Banja Luke, Zenice, Kotor Varoši i Teslića stara je nekoliko mjeseci, a članovi delegacije su upoznali Pivića o nastanku inicijative, dosadašnjoj podršci i odvijanju aktivnosti i daljim koracima u namjeri da se uradi zajednički projekt za komunikacijsko povezivanja Zenice i Banja Luke kako bi u konačnici dobio podršku i međunardnih inicijativa.

Upravo to je bio i krajnji cilj potpisane izjave i protokola o međusobnoj saradji i djelovanju kao i studentske inicijative.

Milovan Stanković zamjenik Načelnika Opštine Teslić je upoznao premijera ZDK Nezira Pivića i prisutne da je nakon potpisivanja u Očaušu 14. maja primjerak Izjave i protokola o međusobnoj saradnji gradova Banjaluka i Zenica i Opština Kotor Varoš i Teslić uručen resornom Ministru prometa i komunikacija Vlade Republike Srpske.

Pivić je kazao da je pozitivno iznenađen stavom delegacije i iznio čestitke bivšim studentima Mašinskog fakulteta u Banjojluci na ostvarenoj komunikaciji i saradnji te je dodao da će kao premijer podržati sve inicijative koje spajaju ljude i prelaze administrativne granice.

Na kraju prijema Piviću kao i resornom Ministru Adnanu Šabaniju su uručeni primjerci potpisane Izjave i protokola o međusobnoj saradnji i djelovanju koje je u ime delegacije uručio Milovan Stanković zamjenik Načelnika Opštine Teslić.

Sastanak je održan i u Gradskoj upravi Zenice gdje su predstavnici inicijative održali sastanak sa savjetnicima gradonačelnika Kasumovića.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno