Biznis Politika

Premijer Pivić ugostio privrednike iz Turske pokrajine Sakarija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić ugostio je delegaciju Udruženja privrednika pokrajine Sakarija (ASRIAD) iz Turske koja boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.

Premijer Pivić je rekao da ZDK želi jačati privrednu saradnju s Turskom te da je ovaj kanton otvoren i spreman za investicije iz te prijateljske zemlje.

– BiH je kao država poželjna za investicije, jer ima dobre resurse i nizak porez na dobit. Naš kanton ima izrazito povoljan ambijent i razvijene poslovne zone, a Vlada ZDK-a želi da bude servis investitorima – rekao je premijer Pivić, dodajući da je kao premijer predvodio više delegacija koje su posjetile Tursku i ostvarile značajne kontakte s kompanijama i privrednim asocijacijama.

Pozvao je privrednike iz pokrajine Sakarija da nastupe na sajmu ZEPS, koji će se, nakon nekoliko godina pauze, održati u oktobru u Zenici.

Presjednik udruženja ASRIAD Ridvan Ulusal rekao je da delegaciju čine predstavnici sektora industrije koja je razvijena u ZDK-u, kao što su metalna i drvoprerađivačka, te da postoji želja i spremnost za povećanje obima trgovinske razmjene između sa BiH.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno