Politika

Imenovana nova uprava Elektroprivrede BiH: Bivši gradski vijećnik Edisej Sjerotanović imenovan za izvršnog direktora za distribuciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nadzorni odbor Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EP BiH) je na osnovu prethodne saglasnosti Vlade Federacije Bosne i Hercegovine donio odluku o imenovanju članova uprave ovog preduzeća.

Dosadašnji v.d. direktora EP BiH Sanel Buljubašić je imenovan na puni mandat direktora dok je:

Fahrudin Tanović imenovan za izvršnog direktora za proizvodnju;

Edisej Sirotanović za izvršnog direktora za distribuciju;

Nevad Ikanović za izvršnog direktora za snabdijevanje i trgovinu;

Sanela Jurišić za izvršnu direktoricu za ekonomske poslove;

Amra Ohranović za direktoricu za pravne poslove i ljudske resurse;

Harun Gadžo za izvršnog direktora za kapitalne investicije.

Shodno odluci Nadzornog odbora, četverogodišnji mandat nove uprave EP BiH počinje od 17. maja ove godine, saopćili su iz EP BiH.

Edisej Sjerotanović je rođen 15. januara 1978. godine u Olovu. Završio je srednju elektrotehničku školu i diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Po završetku fakulteta svoje prvo radno iskustvo započinje u RMU Zenica kao inžinjer za elektoenergetska postrojenja, a kasnije radi i kao rukovodilac elektroslužbe. radio je i kao profesor u Tehničkoj školi Zenica.

Od 2008. do 2016. godine je obnašao nekoliko inžinjerskih i rukovodećih pozicija u Elektrodistribuciji Zenica. U periodu od 2016. do 2020. godine obnašao je funkciju direktora Elektrodistrubicije Zenica gdje je pokrivao područja ZDK i SBK koja su bila pod nadležnosti.

Bio je dugogodišnji kadar i član Saveza za bolju budućnost (SBB-Fahrudin Radončić) na čijim listama je bio kandidat za više nivoa vlasti. Također, Sjerotanović je bio i predsjednik Kantonalnog odbora SBB ZDK.

Na izborima 2020. godine ulazi u Gradsko vijeće Zenica kao kandidat SBB-a, da bi ubrzo napustio stranku i postao novi član Naroda i pravde.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno