Politika

Premijer Pivić i predsjedavajući Huskić čestitali Dan Armije RBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić ratnim veteranima, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima te svim građanima uputili su čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Armija RBiH osnovana je 15. aprila 1992. godine od jedinica Teritorijalne obrane BiH i organizovanih dobrovoljaca, kao odgovor na agresiju na Republiku BiH. Pod zastavom Armije borili su se pripadnici svih bh. naroda.

U čestitki ističu da je Armija RBiH priča o herojskom otporu agresiji i borbi naših najvećih sinova za ljudske i civilizacijske vrijednosti, suverenitet i nezavisnost domovine Bosne i Hercegovine. Na ovaj dan, dodaje se, odajemo dužnu počast pripadnicima Armije, a posebno onima koji su u toj hrabroj borbi dali ono najvrjednije – vlastiti život.

– Herojsku priču o Armiji RBiH treba pričati svaki dan, a naš zadatak, odgovornost i obaveza je da baštinimo tekovine odbrane te ne zaboravljamo uspjehe i podvige koje su ostvarile njene proslavljene jedinice.

Briga o branilačkoj populaciji trajna je obaveza Vlade i Skupštine ZDK-a, ne samo u smislu provedbe ostvarenih prava, nego i unapređenja sveukupnog statusa, što pokazujemo svojim mjerama i odnosom prema ovoj populaciji – navodi se u čestitki.

Press služba ZDKStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno