Nogomet

Premijer omladinska liga, 13.kolo: Pioniri i kadeti Sarajeva u Zenici bolji od Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer omladinska liga, 13.kolo: Pioniri i kadeti Sarajeva u Zenici bolji od Čelika – Pioniri Čelika danas su na Kamberovića polju u okviru 13.kola Premijer omladinske lige dočekali ekipu Sarajeva. Gosti su u ovu utakmicu ušli kao veliki favoriti, što su uz dosta muke i dokazali na terenu, te na kraju slavili pobjedu 0:2.

Dobro su Zeničani otvorili utakmicu, igrali su čvrsto, jako i agresivno, tako da igrači Sarajeva nisu znali odgovoriti na takvu igru. Kada se činilo da Sarajevo teško može napraviti šta u napadu u 28.minuti loptu je na oko 30 metara primio kapiten gostiju Ivan Grgić, naštimao se na desnu nogu, te s oko 20-tak metara sjajnim udarcem u gornji lijevi ugao matirao golmana Čelika, za vodstvo 0:1 gostiju iz Sarajeva.

Taj gol kao da je domoralisao domaće nogometaše, koji su igrali dobro, ali nakon šokantnog gola očito se nisu mogli oporaviti. Do kraja prvog dijela nije bilo više prilika za gol, te se na odmor otišlo s prednošću Sarajeva rezultatom 0:1.

U drugom poluvremenu izabranici Memuna Suljagića krenuli su po drugi gol, koji bi riješio pitanje pobjednika. U 56.minuti Nezirović je stavio tačku na današnju utakmicu, te golom za 0:2 riješio pitanje pobjednika. Do kraja utakmice pioniri Sarajeva sačuvali su prednost i upisali novu pobjedu u sezoni. S druge strane domaći nogometaši danas su pružili dobar otpor gostima, te kako sezona odmiče igraju sve bolje i bolje.

Čelik-Sarajevo 0:2 (Grgić,Nezirović)

Čelik:Mlačo, Selimanović, S.Kovač, T.Kovač, Helja, Zeković, Durmiš, Beganović, Sibalo, Bahtić, Kobilica. Trener: Amir Japaur.

Sarajevo:Šahinović, Džafić, Čosić, Grgić, Erić, Nezirović, Hodžić, Mujkić, Sejmenović, Atić, Koroman. Trener: Memun Suljagić

Nakon jučerašnjeg duela juniorskih selekcija, danas su svoje utakmice odigrali pioniri te kadeti. Kao i juniori jučer, te pioniri jutros i kadeti Sarajeva savladali su vršnjake Čelika rezultatom 2:0. Kadeti bordo ekipe morali su uložiti mnogo truda da slome otpor tvrdih domaćina iz Zenice.

Duel kadetskih selekcije bio je ujedno i duel dvojice nekadašnjih saigrača. Senad Brkić i Admir Hasančić legende su Rijeke, a zajedno su igrali još u Čeliku, bili su sjajan tandem u napadu, a danas su kao treneri ukrstili rukavice. Na kraju Hasančić je bio uspješniji od Brkića, a zagrljaj na kraju utakmice dovoljno govori o njihovom velikom prijateljstvu.

Sarajevo je u ovu utakmicu ušlo kao veliki favorit, ali domaćini su se odlično postavili u prvom poluvremenu i gosti nisu imali puno prostora da ugroze domaći gol. Bilo je nekoliko izglednih situacija za Sarajevo, ali domaći golman bio je na visini zadatka. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0. Zanimljivo je da u redovima kadetske selekcije nastupa Tarik Hasančić, inače sin Admira, koji mu je i trener. Prema onome što smo mogli vidjeti, Tarik igrači dosta liči na oca, te se i njemu predviđa sjajna karijera, kakvu je imao Admir.

U drugom poluvremenu Sarajevo je ipak pokazalo da je kvalitetnija i uigranija ekipa od Čelika, Haris Konjalić u 59.minuti pogodio je za 0:1, dok je rezervista Ammar Đuderija u 76. minuti pogodio za 0:2 i stavio tačku na današnju utakmicu. Do kraja utakmice nije bilo više golova i Sarajevo je rezultatom 0:2 slavilo pobjedu u Zenici.

Čelik-Sarajevo 0:2 (Konjalić, Đuderija)

Čelik:Durmo, Smajić, Sekovič, Muslić, Piljug, Horić, Čago, Patković, Vardo, Karalić, Čičak. Trener: Senad Brkić.

Sarajevo: Dizdarević, Nikolić, Gusinjac, Jašarević, Šarić, Hasančić, Gasal, Islamović, Sabljica, Konjalić, Čičkušić. Trener: Admir Hasančić.

Tekst i foto: sportZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno