Politika

Premijer Nezir Pivić razgovarao s predsjednikom Istanbulske trgovinske komore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su danas u Istanbulu s predsjednikom Istanbulske trgovinske komore Šekibom Avdagićem o mogućnostima unapređenja privredne saradnje te privlačenju investicija iz Turske.

Sastanku u sjedištu Istanbulske trgovinske komore prisustvovali su i kantonalni ministri Dženana Čišija (finansije), Nebojša Nikolić (pravosuđe i uprava) te Jasmin Čajić (poljoprivreda, šumarstvo i vodoprivreda).

Premijer Pivić je predstavio privredne potencijale ovog kantona, ukazavši na brojne komparativne prednosti za investitore kao što je izrazito povoljan geografski položaj, uvezanost saobraćajnicama i željezničkom prugom, kvalifikovana radna snaga te prirodni resursi, što posljednjih godina prepoznaju ulagači iz cijelog svijeta.

Naglasio je da je privreda Zeničko-dobojskog kantona izvozno orijentisana te da predstavlja glavni zamajac ekonomije Federacije BiH i države Bosne i Hercegovine.

Također je razgovarano i o predstojećem sajmu ZEPS 2024, koji će se održati u oktobru nakon pet godina pauze, a na kojem se očekuje i učešće kompanija iz prijateljske Turske.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno