Politika

Gradonačelnik Kasumović posjetio pet mjesnih zajednica Nemilskog sliva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa svojim saradnicima posjetio još pet mjesnih zajednica Nemilskog sliva.

Posjete, koje su se kroz protekle godine pokazale kao dobra praksa, upriličene su u mjesnim zajednicama Bistrica, Starina, Topčić Polje, Kovanići i Nemila. Prilikom posjete i direktnog susreta s mještanima navedenih mjesnih zajednica, gradonačelnik Kasumović je iskazao želju da se istaknu prioritetni problemi i izazovi s kojima se susreću, sve u cilju kvalitetnijeg prijedloga koji se treba pripremiti za sjednicu Gradskog vijeća.

“Mjesna zajednica Bistrica je primjer složnosti mještana, selo izgleda zaista uredno i gorući problemi su riješeni. Rješavamo i ostale prioritetne detalje, poput nekoliko potpornih zidova koji trebaju da zaštite glavni put, ali i nastavljamo s uređenjem drugih putnih relacija po sokacima i mahalama ovog lijepog sela. Drago mi je da ovdje djeluje i planinarsko društvo ‘Bistrica’, i svakako ćemo podržati njihov rad”, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Tokom posjeta ostalim mjesnim zajednicama ističu se problemi preostalih infrastrukturnih i komunalnih radova. Posebno su specifične mjesne zajednice koje se nalaze u zoni izgradnje autoceste, ali u ovom slučaju potrebno je pratiti plan “prijateljskog okruženja” u kojem su definisana prava ovih lokalnih zajednica, te s druge strane apelirati na strpljenje jer za zemlje u tranzicijskom periodu, poput naše, izgradnja autoputeva je nužna za cjelokupni napredak.

Prilikom radnih sastanaka gradonačelnika Fuada Kasumovića, predstavnika resorne Službe te mještana razmatrana su i druga pitanja specifična za određenu mjesnu zajednicu.

Danas, 26. marta, posjete će biti organizovane za mjesne zajednice: Šerići u 12:30 sati, Vukotići u 13:30 sati, Jastrebac u 14:30 sati, Bistričak u 15:30 sati i za mjesnu zajednicu Orahovica u 16:30 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno