Rukomet

Premijer liga u rukometu 23.kolo: Čelik-Sloga Doboj 24:33

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer liga u rukometu 23.kolo: Čelik-Sloga Doboj 24:33 – Rukometaši Čelika u petak uvečer su u dvorani na Bilmišću u okviru 23.kola Premijer lige dočekali Slogu iz Doboja. Zeničani su već sigurni putnici za niži rang, dok je večeras Slogi trebala pobjeda kako bi ostali u igri za opstanak. Zeničani su u ovu utakmicu ušli bez dvojice standardnih igrača Edina Bajramovića i Ajdina Tufekčića, pa je ionako mal roster crno-crveni večeras bio dodatno otupljen, što su gosti iskoristili, te u drugom poluvremenu potpuno pregazili Čelik upisavši pobjedu rezultatom 33:24.

Prvo poluvrijeme domaći su se dobro držali, iako je domaći trener koristio usluge samo sedam igrača, crno-crveni su igrali egal sa Slogom, koja je posljednjih dvije minute prvog poluvremena postigla tri vezana gola i na odmor otišla s prednošću dva gola razlike 16:14. U drugom poluvremenu na terenu je postojao samo jedan tim, gosti su prije svega zbog duže klupe, te spremnosti i iskustva pojedinih igrača razbili domaći tim, koji je bio potpuno bespomoćan.

Na kraju gosti su sasvim zasluženo stigli do 10 pobjede s kojom ostaju u igri za opstanak, konačni rezultat 24:33 (14:16) za ekipu Sloge. Čeliku je večerašnji poraz bio ukupno 17 u sezoni, te osmi uzastopno što dovoljno govori u kakvoj krizi je klub iz Zenice, piše SPORTZDK.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci večerašnje utakmice briljirao je igrač Sloge, Stefan Oljača koji je postigao 10 golova, dok su po šest postigli Boris Bosić i Milan Pavlov. Kada je u pitanju ekipa Čelika, Mahir Burić je postigao pet, dok su Hamza Hadžić i Marko Mrkonjić postigli po četiri gola.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno