Nogomet

Premijer liga: 16, 14 ili 12 klubova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u četvrtak će na sjednici u Zenici još jednom pokušati usaglasiti stavove po pitanju smanjenja broja klubova BH Telecom Premijer lige. Bh. fudbalskoj vladi svoje stavove na ovu temu dostavili iz Fudbalskog saveza Republike Srpske i Nogomatnog saveza Federacije BiH, koji su načelno dali zeleno svjetlo, ali uz određene sugestije.

Članovi Saveza sa sjedištem u Banjaluci zastupaju stav da u prvoj sezoni nakon skraćenja Premijer lige sa 16 na 12 ekipa Republika Srpska ima zagarantovanu trećinu učesnika (četiri kluba). S tim prijedlogom Skupština FS RS ići će ka Skupštini N/FS BiH, čija je sjednica zakazana za 16. april u Sarajevu. Stav NS Federacije BiH je prihvatanje smanjenja broja klubova isključivo po sportskom principu i to na postepeni način. U sezoni 2016/2017. sa 16 na 14, a naredne na 12 ekipa.

“Entitetski savazi dostavili su svoje mišljenje. Mislim da smo na dobrom putu po pitanju smanjenja lige. Na sjednici u Zenici očekujem da uđemo u dalji program i nastavimo put ka skraćenju. Mislim da možemo pronaći rješenje”, kazao je Darko Ljubojević, potpredsjednik N/FS BiH i predsjednik tročlane komisije koja je radila na krojenju prijedloga o skraćenju Premijer lige BiH.

Ukoliko Izvršni odbor donese odluku o eventualnom smanjenu lige, istu mora potvrditi i Skupština N/FS BiH.  Sjednica Izvšnog odbora u Trening kampu N/FS BiH počinje u 12 sati. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno