Info

Premijer Ganić sa delegacijom SSS BiH: socijalni dijalog u ZDK za primjer drugim kantonima

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Ganić sa delegacijom SSS BiH: socijalni dijalog u ZDK za primjer drugim kantonima – Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić primio je u svom uredu delegaciju Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine koju su činili predsjednik Selvedin Šatorović, predsjednik KO SSS ZDK Mirnes Isaković te članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća ispred sindikata u ZDK. Razgovarano je o perspektivama i modalitetima buduće saradnje u okviru socijalnog dijaloga.

“Kvalitetan socijalni dijalog je jedan od temelja stabilnosti društva. Opredjeljeni smo da nastavimo socijalni dijalog te da odluke i mjere donosimo uz saglasnost i u interesu sva tri partnera”, kazao je premijer Ganić.

Posjeta premijeru Ganiću bila je prva posjeta predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH jednom premijeru u Federaciji BiH koji je imenovan nakon oktobarskih Općih izbora.

“Želimo sačuvati kvalitet socijalnog dijaloga koji je primjer ne samo u FBiH, nego i regionu. Vjerujem da ćemo imati saradnju kao i sa prethodnom Vladom na čelu s premijerom Miralemom Galijaševićem, u čijem mandatu je obnovljen rad Ekonomsko-socijalnog vijeća u ZDK”, kazao je Šatorović.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno